Divendres, 3 de maig de 2024
ajuntaments

El Govern destina 120 milions al món local per fer front a la crisi de la Covid-19

Es distribuiran en les anualitats 2020 i 2021, la majoria dels quals, 70 milions, abans del proper mes d’abril

Redacció 9 de novembre de 2020 a les 10:23
Imatge de la reunió entre les parts implicades | Govern
El Govern de la Generalitat destinarà 120 milions d’euros a un Fons Local de Cooperació Extraordinari per dotar de recursos els ajuntaments perquè puguin fer front a la crisi de la Covid-19. Aquesta nova mesura l’ha anunciat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, després de la reunió que ha mantingut juntament amb el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, amb el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, i la vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Alba Pijuan.

Meritxell Budó ha subratllat “l’esforç important” que fa el Govern, “malgrat la davallada d’ingressos per part de la Generalitat”, per “garantir la capacitat i suficiència financera dels ajuntaments”. L’administració local, ha assenyalat, “és a la ciutadania el que en termes sanitaris seria l’atenció primària”, és a dir, la que fa “aquella atenció directa i primera als ciutadans, amb polítiques de proximitat a peu de carrer”.

Aquests 120 milions d’euros addicionals es distribuiran en dues anualitats: 2020 i 2021. La consellera ha explicat que per al que queda d’any “posarem a disposició de manera immediata 20 milions d’euros”. I dels 100 restants, 50 es distribuiran durant el primer trimestre del 2021 i la resta fins a finals d’any. “Creiem que amb aquesta injecció addicional de liquiditat garantirem als ens locals mantenir els serveis i ajuts a la ciutadania”, ha remarcat.

Aquests recursos, ha afegit Budó, “s’han de destinar a aquells projectes que permetin la reactivació econòmica en aquells sectors més afectats i a les famílies més vulnerables a causa de la crisi per la Covid-19”. Uns dies enrere la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) havien reclamat al Govern un fons compensatori per poder pal·liar les despeses dels ens locals

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació