Dijous, 18 d'abril de 2024
hoteleria

​Els hotelers del Pallars alerten que el sector turístic estarà «tocat de mort» si no poden obrir les estacions d'esquí

Les reserves a les agències de viatges s'han desplomat i temen que el volum de clients entre setmana es redueixi dràsticament

Redacció 5 de novembre de 2020 a les 10:23
Pla general de l'estació pallaresa de Port Ainé | ACN
Les darreres restriccions per frenar la Covid-19 han posat en alerta diverses activitats econòmiques vinculades al turisme de neu del Pirineu. Mentre les estacions d'esquí afirmen que estan preparades per poder obrir, altres sectors veuen amb preocupació el futur. La Federació d'Hostaleria de Lleida assegura que si no es posen en marxa els complexos per a la pràctica de l'esport blanc, estaran “tocats de mort”.

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, creu que la incertesa i el fet d'haver perdut la tardor fan que l'estat d'ànim del sector estigui "per terra" i que sigui "molt complicat" planificar la plantilla. Entre les mesures de prevenció, els establiments han organitzat equips diferenciats i torns per no coincidir entre ells i així evitar haver de tancar en cas d'un positiu.

Un altre sector molt tocat són les agències de viatges, que han vist com les reserves s'han desplomat. En el cas d'Àssua Viatges, a Rialp, ha passat de més de 70 grups de l'any passat a tenir-ne només dos i tot fa preveure que el volum de clients a estacions com Port Ainé o Espot entre setmana es reduirà dràsticament respecte a la temporada passada.

Les estacions, preparades per obrir

Mentre, des de les estacions asseguren que s'està treballant "amb la màxima normalitat" per poder obrir el més ràpidament possible, segons han explicat des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). De fet, les estacions ho tenen ja tot a punt per obrir, amb la idea de poder arrencar quan les condicions d'innivació i meteorològiques ho permetin


Per la seva banda, la tècnica de la Mancomunitat de les Estacions d'Esquí Nòrdic, Imma Obiols, que engloba set estacions d'esquí, ha assegurat que volen ser "optimistes" tot i ser conscients que aquesta temporada no només hauran de patir per l'arribada de la neu, sinó també per l'evolució de la pandèmia.

Així, ha reconegut que la situació actual ha fet disminuir la venda de forfets de temporada respecte a altres anys, però ha dit que espera "que la gent s'animi i caigui una primera nevada”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació