Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Un centenar d’alumnes estan confinats al Pallars Sobirà pel coronavirus

El centre que més persones té en aïllament és l’Institut Hug Roger III de Sort amb 67, però també hi ha casos a les escoles de Sort, Esterri d’Àneu i Alins

Jordi Ubach Llorens 3 de novembre de 2020 a les 10:53



Un mes i mig després de l’inici de curs, el coronavirus ha arribat a les aules del Pallars Sobirà. Ho ha fet amb força, doncs la comarca té actualment 102 persones confinades per casos directes o indirectes de Covid-19. El centre que més ha sofert l’impacte de la pandèmia és l’Institut Hug Roger III de Sort, que compta actualment amb 67 alumnes confinats de quatre grups diferents i tres casos positius, segons les dades del Departament d'Educació.

A la capital del Sobirà l’escola Àngel Serafí Casanovas també té una aula en aïllament, de 1r de Primària, que ha obligat a confinar els 23 alumnes i la mestra. Segons han confirmat a aquest diari fonts de l’equip directiu, tots estan a l’espera de rebre el resultat de les proves PCR que s’han fet aquest dilluns al mateix centre.

Alumnes confinats a Esterri d'Àneu i Alins

On no hi ha grups escolars confinats però sí alumnes és a l’escola La Closa d’Esterri d’Àneu. Aquí són tres els infants que estan complint l’aïllament domiciliari, ja que són contactes directes d’algun familiar que sí que ha donat positiu els darrers dies. En una situació similar es troben a l’escola d’Alins, que forma part de la ZER Alt Pallars Sobirà, on són vuit les persones que es troben en quarantena.

Aquests darrers casos a la comarca del Pallars Sobirà se sumen als quatre centres del Jussà que les darreres setmanes han tingut grups confinats per contagis de Covid-19. El primer en tenir un cas positiu va ser l’Institut de Tremp i uns dies després també es van haver de fer aïllaments a l’Escola Els Raiers i l’Institut de la Pobla de Segur. La setmana passada es van conèixer els dos positius del Maria Immaculada de Tremp, que van obligar a confinar 29 alumnes i que actualment segueixen en quarantena. A l’institut trempolí continua també confinat un grup de 38 persones, segons el Departament d’Educació.


Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació