Divendres, 26 d'abril de 2024
energia solar

Accions de protesta de la plataforma «Salvem lo Pallars» a Tremp i Isona

Instal·len set plaques solars reivindicatives a la rotonda de Tremp i una gran pancarta a Isona

Redacció 30 d'octubre de 2020 a les 10:47
Aquest és l’aspecte de la rotonda de Tremp amb les plaques reivindicatives | Salvem lo Pallars
La plataforma Salvem lo Pallars, que lluita per aturar la construcció de grans centrals solars al Pallars Jussà, continua amb les seves accions de protesta. Aquest dijous han efectuat actuacions reivindicatives a les rotondes d’entrada a Tremp i Isona, dos dels municipis on s’hi preveu la instal·lació de plaques fotovoltaiques. 


En el cas de Tremp membres de la plataforma hi han col·locat set panells de fusta que simbolitzen plaques solars. En cadascuna d’aquestes hi han inscrit les afectacions que consideren que aquestes infraestructures poden provocar a la comarca. Hi apareixen, tatxades, les paraules Starlight, Geoparc, medi ambient, sostenibilitat o despoblament, entre altres. 

A Isona, una gran pancarta demana que les plaques solars s’instal·lin als teulats i no als sembrats. Tot i que fins la data s’han presentat quatre expedients per instal·lar plaques solars a la comarca, que en total sumen unes 22 hectàrees, des de la plataforma Salvem lo Pallars asseguren que es planeja un megaprojecte de 700 hectàrees repartides entre els municipis d'Isona i Conca Dellà, Tremp, Castell de Mur i Talarn.
 

Pancarta a la rotonda d’Isona. Foto: Salvem lo Pallars

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació