Divendres, 19 d'abril de 2024
diputació de lleida

La Diputació adjudica els 750.000 euros previstos per al manteniment de camins al Pallars

Tremp i Baix Pallars són els municipis pallaresos que més diners han rebut per adequar els camins de titularitat municipal

Redacció 30 d'octubre de 2020 a les 08:44
Imatge d’arxiu del camí d’accés als pobles de Tendrui i Sant Adrià, a Tremp | Jordi Ubach
La Diputació de Lleida ja ha distribuït els 4 milions d’euros de què disposa enguany la partida del Pla d'Arranjament de Camins Locals, consignada als pressupostos de la corporació, i que permet als municipis comptar amb liquiditat a l'hora de fer arranjaments en vies de titularitat local, rebent per avançat les quantitats assignades.

D’aquests 4 milions, com ja vam avançar al maig, més de 750.000 euros es quedaran al Pallars, dels quals 386.466 seran per al Sobirà i 365.929 per al Jussà. De fet, dos dels cinc municipis -a excepció de la ciutat de Lleida- que rebran més diners per adequar els seus camins són del Pallars, concretament Tremp i Baix Pallars, que rebran 57.000 i 39.000 euros respectivament.

Una de les grans novetats del pla és que és de caràcter anual, passant de tenir una aportació biennal de 2 milions d’euros als 4 milions per un any. A més es té en compte que en els criteris de repartiment de les subvencions es bonifiquen el número de nuclis agregats de cada municipi així com l'extensió del terme municipal en quilòmetres quadrats.

El Pla de Camins ha fet una reserva específica per a la ciutat de Lleida de 60.000 euros. La resta dels fons s'han distribuït de manera que el 50% s'ha fet entre tots els ajuntaments de manera igualitària, un 25% (985.000 euros) en funció dels nuclis agregats de cada ajuntament, un 19% (748.600 euros) tenint en compte l'extensió del terme municipal i el 6% restant (236.400 euros) s'ha destinat a les entitats menors descentralitzades.

El diputat de Serveis Tècnics, el pallarès Marc Baró, ha recordat que "la Diputació ha avançat els diners als ajuntaments com a bestreta de manera que ja tenen els diners per fer les intervencions, d'acord amb el nou sistema de pagament de subvencions que s'ha establert per procediment invertit". 

Aquests 750.000 euros que rebran els ajuntaments pallaresos se sumen als 617.000 euros que el Departament de Territori ha adjudicat als consells comarcals del Pallars pel manteniment d’accessos a nuclis.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació