Divendres, 19 d'abril de 2024
energia solar

Presentats quatre expedients per instal·lar plaques solars a Tremp i Talarn

El Consell d’Alcaldes no s'adhereix al manifest de la plataforma 'Salvem lo Pallars’ perquè no hi ha una opinió unànime del conjunt dels batlles

Redacció 29 d'octubre de 2020 a les 12:03
Imatge d'arxiu d’unes plaques solars | Adrià Costa
El director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, ha informat aquest dimecres als alcaldes del Pallars Jussà que actualment hi ha quatre expedients presentats per instal·lar plaques solars a la comarca, que en total sumen unes 22 hectàrees. El més gran s'ha projectat al terme de Tremp, amb una superfície d'11,6 hectàrees, i els tres restants ronden entre les 1,5 i les 3 hectàrees.

Un dels projectes de Talarn, de més de 2 hectàrees, ja ha estat aprovat definitivament i un dels de Tremp ho està provisionalment. Pel que fa al projecte de més envergadura, el d'11,6 hectàrees de Tremp, i un altre d'encara no una hectàrea, es troben en fase d'iniciar els tràmits.

El Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà, reunit aquest dimecres de caràcter extraordinari, ha abordat la instal·lació de plaques solars a la comarca. Després d'un debat intens, es va decidir no adherir-se al manifest de la plataforma Salvem lo Pallars, perquè no hi ha una opinió unànime del conjunt d'alcaldes.

Jordi Navarra, president del Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà, ha explicat que tots els batlles es van mostrar contraris a la instal·lació de grans macroprojectes de plaques solars, però alguns dels alcaldes es van mostrar favorables a acollir al seu municipi petites instal·lacions de plaques solars.


 Formulari per signar contra el macroprojecte

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació