Dimecres, 24 d'abril de 2024
coronavirus

L'Hospital del Pallars sol·licita el trasllat dels malalts de llarga estada a l’alberg de Tremp

Es tracta d'una mesura preventiva que permetria al centre hospitalari aconseguir més espai per a possibles malalts de Covid-19

Jordi Ubach Llorens 23 d'octubre de 2020 a les 09:06
L’alberg de Tremp podria acollir els malalts de llarga estada de l’Hospital del Pallars | Xanascat
L’Hospital Comarcal del Pallars ha demanat a la Direcció General de Joventut de la Generalitat el trasllat dels 18 pacients ingressats en règim sociosanitari, el que es coneix com llarga estada, a l’alberg de Tremp. L’objectiu d’aquesta mesura, que es pren per prevenció, és aïllar aquestes persones de la propagació del coronavirus i també aprofitar els espais que deixaran disponibles per si són necessaris de cara a atendre a nous malalts de Covid-19.

En declaracions a Pallars Digital, el director assistencial de l’Hospital del Pallars, Eduard Sanjurjo, ha explicat que l’objectiu és “no patir en cas de necessitat” i treballar “amb les màximes condicions de seguretat possibles” davant la possibilitat que arribi al Pallars un nou pic de contagis a curt termini. Cal recordar que segons dades d’aquest mateix dijous, els contagis al Pallars van créixer la setmana passada amb 16 nous positius, 12 al Jussà i quatre al Sobirà.


Sanjurjo ha dit que a diferència del mes de març, quan els malalts de llarga estada es van traslladar com a “solució d’urgència” a l’Hotel Alegret, aquest cop es pretén fer un trasllat similar però “molt més programat” i “amb més temps” perquè la segona onada no els agafi desprevinguts. “Ara ve l’hivern i no sabem com evolucionarà la pandèmia ni què passarà amb altres infeccions com la grip”, ha alertat.

El director assistencial de l’hospital trempolí ha remarcat que l’alberg és “la primera opció” per allotjar els pacients del sociosanitari, ja que hi ha l’espai i els llits necessaris per poder fer un trasllat de manera programada i per atendre els malalts amb les millors condicions de seguretat. “Ho hem demanat, ho estem treballant, i el nostre objectiu és fer el trasllat el més aviat possible”, ha afegit.

Una persona ingressada al centre hospitalari

Mentre es treballa en l'esmentat trasllat, a l’Hospital Comarcal del Pallars hi ha actualment una persona ingressada amb Covid-19, d’uns 60 anys d’edat, que es troba estable. Sanjurjo ha dit que la situació es pot considerar bona ja que al Pallars les xifres de contagis per coronavirus no s’han disparat amb la mateixa intensitat que ho ha fet a la resta de Catalunya. Val a dir que la setmana passada l’hospital pallarès va tenir dos persones ingressades, que ja van rebre l’alta hospitalària.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació