Divendres, 26 d'abril de 2024
salut

Habilitats espais annexos a la Pobla i Esterri d’Àneu per a la vacunació de la grip

La mesura és excepcional per la crisi de la Covid-19 i s'ha pres per millorar els circuits de vacunació i evitar aglomeracions en els centres

Redacció 16 d'octubre de 2020 a les 11:18
Una infermera posa la vacuna de la grip a un pacient | ACN
El Departament de Salut ha habilitat dos espais annexos als centres d’atenció primària (CAP) de la Pobla de Segur i d’Esterri d’Àneu per millorar els circuits de vacunació de la grip. La mesura és excepcional per la crisi de la Covid-19 i s'ha pres per evitar aglomeracions en aquests centres. En tots dos casos, els espais habilitats són al pavelló poliesportiu municipal. A la resta de centres de salut del Pallars la vacunació es farà amb normalitat.

En el conjunt de la regió sanitària (RS) de l’Alt Pirineu i Aran són sis els centres que s’han habilitat, mentre que a la RS Lleida n’hi haurà un total de 45. Divina Farreny, gerent de les RS Lleida i Alt Pirineu i Aran, recalca que "el que volem és evitar exposar la població de risc que entri dins dels CAP". 
 
La gerent ha manifestat que, "els espais alternatius de vacunació han estat cedits pels ajuntaments, com centres cívics, llars de jubilats i pavellons municipals, i agraïm a tots els municipis la seva predisposició per poder treballar d'una manera més còmoda i segura amb la població vulnerable".
 
Tot i que oficialment la campanya ha començat aquest dijous, 15 d'octubre, prèviament ja s'ha vacunat alguns col·lectius de risc, com ara persones de l'entorn residencial i professionals sanitaris, i els equips d'atenció primària ja porten uns dies planificant visites. Per demanar cita per a la vacunació contra la grip es pot consultar el web de programació de visites, trucar per telèfon al CAP o centrals de programació o acudir al mateix centre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació