Dissabte, 11 de maig de 2024
meteorologia

Fins a 20 centímetres de neu al Pallars en ple mes d'octubre

La cinquena nevada de la temporada ha deixat neu en indrets del nord del Pallars Sobirà com la Bonaigua o Certascan

Anna Solana Tomàs 16 d'octubre de 2020 a les 10:04
L'estació de Port Ainé es va llevar dijous amb les pistes emblanquinades | Skipallars
La cinquena nevada de la temporada ha deixat al Pallars gruixos de fins a 20 centímetres als cims del nord del Pallars Sobirà, tot i que la nevada també ha enfarinat cotes més baixes. Les quantitats més importants de neu han caigut a la Bonaigua, amb 21 centímetres, i a Certascan, amb 20 centímetres. També a la Val d'Aran, on han arribat a caure 23 centímetres de neu. Fa poques setmanes, una nevada ja va obligar a circular amb cadenes pel Port de la Bonaigua en ple mes de setembre.
 
Aquesta temporada, doncs, la neu s'ha avançat al que és habitual i ja ens va venir a veure, per primer cop, el 30 d'agost. Malgrat tot, la d'aquesta setmana és la més destacable de totes les nevades primerenques, ja que, en les altres ocasions, la neu amb prou feines superava els 5 centímetres. Aquest cop a més, la nevada ha deixat també enfarinats els cims del Pirineu oriental i, fins i tot, del Montseny, en aquests casos amb gruixos molt més reduïts.

A les xarxes, les estacions d'esquí pallareses, que ja escalfen motors de cara a la temporada d'hivern, han deixat una mostra de la neu que els va caure la matinada de dimecres a dijous. També ho ha fet l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà amb unes imatges d'Ancs, a 1.477 metres d'altura, on es poden veure els teulats blancs.
     

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació