Dissabte, 27 d'abril de 2024
cultura

L'IEI impulsa «Tardor a Escena» per reactivar la cultura en poblacions de menys de 3.000 habitants

Es tracta d'un catàleg que posa a l'abast dels ajuntaments de la demarcació de Lleida, a un preu reduït, les creacions de catorze companyies

Redacció 15 d'octubre de 2020 a les 09:12
Imatge de la presentació del catàleg 'Tardor a Escena' a l'IEI | IEI
L'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) ha acollit la presentació del Catàleg Tardor a Escena, un projecte que pretén reactivar els espectacles culturals en poblacions de la demarcació de Lleida de menys de 3.000 habitants. La iniciativa posa a l'abast dels ajuntaments, a un preu reduït gràcies a l'aportació de 25.000 euros de l'IEI, les creacions de catorze companyies lleidatanes. L'Associació Territori a Escena Lleida és al darrere d'un projecte que vol afavorir els pobles que solen presentar més limitacions i carències en aquest àmbit. Els consistoris podran programar les propostes escèniques fins al 31 de desembre del 2020.

Sota el lema Omplim la tardor de Cultura 2020, el catàleg Tardor a Escena presenta una proposta d'espectacles culturals de proximitat per a poblacions de menys de 3.000 habitants de la demarcació de Lleida. Els objectius d'aquesta iniciativa són promocionar l'acció cultural que es fa des de les comarques de Lleida, posar en relleu les propostes d'arts escèniques locals, potenciar el seu consum, crear circuit i generar xarxa, així com esdevenir un recurs de proximitat per a ens públics i agents en matèria de programació cultural.

Amb aquesta iniciativa es busca, sobretot, reactivar el sector cultural en poblacions lleidatanes de menys de 3.000 habitants, que són les que més carències i febleses presenten en aquest àmbit. Concretament, es posa al seu abast un catàleg amb una cartellera de 19 espectacles de 14 companyies lleidatanes.

El projecte comptarà amb un total de 32 actuacions repartides per les 14 comarques que formen la demarcació amb la intenció de realitzar dues actuacions a cada comarca. L'aportació econòmica de l'IEI serà repartida a parts iguals entre les 14 companyies del projecte amb un import de 1.377 euros per companyia. Aquest import serà destinat exclusivament a subvencionar els catxets dels espectacles per abaratir el cost per l'ajuntament. 

Entre les companyies que formen part del catàleg destaquen la pallaresa Mai tant teatre per a tothom, amb els seus espectacles No ploris! i Els pastorets de la muntanya, o el Mag Lari, que presenta l'espectacle Una nit amb el Mag Lari.

L'Associació Territori a Escena Lleida és una entitat sense afany de lucre de caràcter professional en el sector de la programació cultural i les arts escèniques. En l'actualitat està formada per 14 companyies lleidatanes amb una àmplia trajectòria professional al territori en les especialitats de les arts de carrer, el teatre, el circ, els titelles i la música.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació