Dimecres, 24 d'abril de 2024
Literatura

El circ és el fil conductor de la 5a edició del festival «Lo Llumener» de Sort

El festival de literatura infantil i juvenil aplegarà aquest dissabte contes, espectacles, tallers i un concert del grup Tribade

Anna Solana Tomàs 1 d'octubre de 2020 a les 10:26
Un taller de Lo Llumener de l'edició del 2018 | ACN
Aquest dissabte, el Festival de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener de Sort arriba a la seva cinquena edició. Per aquesta ocasió, el festival ha volgut adoptar el circ com a fil conductor. El 3 d'octubre, Lo Llumener omplirà diferents espais de Sort d’espectacles, narracions orals, tallers i animació al carrer, amb l’objectiu és generar un espai cultural familiar al voltant de les literatures infantils i juvenils al Pirineu que serveixi de referent dins de l’àmbit educatiu.

El programa d'enguany compta amb espectacles com Circ Cossigolles de les pallareses Ntelades, que a través de les seves teles acrobàtiques explicaran la història d'un circ pallarès que vol portar el seu art a les festes majors. Al Parc del Riuet, centre neuràlgic del festival, també hi trobarem els titelles de Farrés Brothers i Cia, presentant el seu espectacle Operació A.V.I., i els pallassos de Bucraá Circus que oferiran la funció El gran final. En un format diferent, a l'escenari del cinema Els Til·lers, Txema Màgic farà les delícies del públic amb el seu espectacle The Postman, sobre un carter que es troba amb un paquet molt especial.

Dins de Lo Llumener també hi ha programats tallers i activitats per a involucrar als més menuts en la creació literària. Un d'aquests és el taller de microrelats, on els participants hauran de resoldre la història d'en Tenebrix, un personatge que té atemorits els animals del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els més joves, també podran gaudir del taller de rap i beats que tindrà lloc a Casa Natzaret a càrrec del col·lectiu Versembrant, on descobriran les eines imprescindibles per llançar-se al món del rap i la poesia moderna.

Durant tot el dia els visitants també podran passejar per la Petita Fira de Contes i Àlbum Il·lustrat, inclosa al Catàleg de les Fires del Llibre de Catalunya del Departament de Cultura,  i pel Circ del Carrer Major, on trobaran activitats lúdiques i interactives per a tota la família amb el circ com a tema central. El punt final al festival el posaran les barcelonines Tribade amb el seu rap irreverent al Castell dels Comtes del Pallars. 

Tots els espectacles són gratuïts, però cal inscripció prèvia per assistir. El festival Lo Llumener compta amb la participació de la Biblioteca de Sort i de diferents associacions locals, com l'editorial Cambuleta o l'Obrador Xisqueta, així com amb un grup de persones voluntàries de l’àmbit cultural i educatiu. Es tracta d'una iniciativa municipal que està adreçada a tota la comarca i també a les seves comarques veïnes.
 

Consulta el programa de Lo Llumener 2020

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació