Divendres, 19 d'abril de 2024
sisme

Un terratrèmol de magnitud 4,3 amb epicentre a Navarra es deixa sentir al Pallars

El sisme no ha provocat danys i ha estat percebut en poblacions com Tremp, Sort, Espot o Sant Martí de Canals

Jordi Ubach Llorens 1 d'octubre de 2020 a les 06:59
El terratrèmol ha tingut lloc prop de Pamplona | IGN
Un terratrèmol de 4,3 de magnitud amb epicentre al municipi de Lizoáin-Arriasgoiti (Navarra) ha estat percebut al Pallars per bona part de la població. El sisme s’ha produït a les 00:02h de la matinada, segons les dades facilitades per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i no es té constància que hagi provocat danys.

Protecció Civil ha informat que el telèfon 112 de la Generalitat ha rebut cinc trucades, una de les quals des de Sort, per informar del sisme. Les altres han estat fetes des de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Almacelles i Tarragona, fet que demostra que el tremolor s’ha notat a bona part de Catalunya i també a Andorra. L’ICGC, a més, ha rebut més de 170 enquestes. Si heu notat el sisme podeu comunicar-ho omplint el Qüestionari macrosísmic individual.

A banda de Sort, el terratrèmol també s’ha deixat sentir en poblacions com Tremp, Sant Martí de Canals o Espot, segons les reaccions d’alguns veïns a les xarxes socials.
 


L’últim terratrèmol percebut al Pallars però amb epicentre fora de les nostres comarques va ser el novembre de l’any passat amb un sisme de 3,3 a Osca. El darrer que es va registrar amb epicentre al Pallars va ser el passat desembre amb un sisme de 2,5 de magnitud amb epicentre al Pallars Sobirà. Abans, n’hi havia hagut al maig a Soriguera, de 2,6 de magnitud. Un mes abans, s’havien registrat tres episodis al Pirineu, el més important de grau 4,2 a l'Alt Urgell, que no va ocasionar danys però que va anar seguit de diverses rèpliques, una d’elles al Pallars Sobirà. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació