Dimarts, 23 d'abril de 2024
INHABILITACIÓ DE TORRA

Desenes de persones es concentren al Pallars en rebuig a la inhabilitació de Torra

Els principals actes s’han produït a Tremp, Sort i la Pobla de Segur

Redacció 29 de setembre de 2020 a les 09:25
Imatge de la concentració davant l’Ajuntament de Sort | Òmnium Pallars
Desenes de persones s'han concretat aquest dilluns al vespre davant els ajuntaments pallaresos per mostrar el seu suport al president inhabilitat Quim Torra. Així, han volgut condemnar la sentència del Tribunal Suprem, sumant-se a la convocatòria feta per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), entitats que han cridat a mobilitzar-se davant els ajuntaments d'arreu de Catalunya.


Els principals actes s’han produït a Tremp, Sort i la Pobla de Segur, en el transcurs dels quals s'han vist estelades i diverses pancartes amb el lema Llibertat presos polítics. Precisament, la decisió judicial es basa en el requeriment de la Junta Electoral Central (JEC), que va ordenar retirar una pancarta del Palau de la Generalitat en suport als líders independentistes.
 
En tots els actes els assistents anaven amb mascareta i s'ha guardat la distància de seguretat. S’ha llegit també un manifest en el qual s'ha titllat "d'atac" a la sobirania de Catalunya la sentència de l'alt tribunal, que també s'ha qualificat com a "injusta i incomprensible" i "orquestrada" per, segons continua el text, "impedir el lliure exercici dels drets i llibertats més fonamentals". 
 
El manifest també afirma que la inhabilitació de Torra demostra "la deriva repressiva i desacomplexada de l'Estat" i que, a més, "evidencia una veritable causa general contra l'independentisme". Finalment, s'ha demanat l'amnistia per als líders independentistes empresonats com a via per resoldre el conflicte català i s'ha tornat a defensar el dret a l'autodeterminació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació