Divendres, 26 d'abril de 2024
meteorologia

​Una nevada primerenca porta temps d'hivern al Pallars i obliga a posar cadenes a la Bonaigua

El vent ha complicat les tasques de neteja de la calçada a les màquines llevaneu

Redacció 26 de setembre de 2020 a les 09:57

Una nevada primerenca ha portat temps d'hivern a les zones més elevades del Pallars Sobirà quan encara no fa ni una setmana que ha començat la tardor. La neu va començar a caure ahir divendres a primera hora del matí i tot i que va començar a fer-ho en cotes relativament altes, la baixada de la temperatura la va portar fins als 1.600 metres.


Tot plegat va obligar les màquines llevaneu a sortir, que van treballar per netejar la calçada de la C-28, al Port de la Bonaigua, on encara aquest dissabte al matí feien falta cadenes per circular-hi. A més, el fort vent que bufa a la zona dificulta les tasques de neteja. En aquest enllaç pots consultar les incidències viàries en temps real.

La nevada, doncs, ha deixat un paisatge plenament hivernal en ple mes de setembre en punts elevats del Pallars Sobirà. Si bé el gruix de neu acumulat no és molt destacat i amb prou feines supera els cinc centímetres, les màquines llevaneu treballen per netejar la via d'accés al Port de la Bonaigua perquè el vent l'escampa. 
 

Un cotxe, amb neu al sostre, circulant per la C-28, al Port de la Bonaigua. Foto: ACN


La neu també va agafar per sorpresa alguns animals que encara es trobaven pasturant pels prats de muntanya abans de baixar cap a les valls per passar l'hivern. A les cotes baixes del Pallars, la precipitació ha estat en forma d'aigua. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació