Divendres, 19 d'abril de 2024
raiers

​La consellera de Cultura confia que la candidatura dels raiers a Patrimoni de la Unesco es presenti el 2021

Àngels Ponsa anuncia que la futura Biblioteca comarcal del Sort anirà acompanyada d'un Pla de lectura comarcal

Redacció 24 de setembre de 2020 a les 16:54

La nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, confia que la candidatura dels raiers de la Pobla de Segur i Coll de Nargó (Alt Urgell) a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco es pugui lliurar durant el març de 2021. D'aquesta manera, la Comissió intergovernamental la podria avaluar i seguir el seu tràmit final l'any 2022. Ho ha afirmat al Pallars Sobirà, on també ha visitat les obres de la futura Biblioteca comarcal de Sort.

La consellera ha recordat que la candidatura és de caràcter internacional i està promoguda per l'Associació Internacional de Raiers, creada l'any 1989 sota la tutela del Departament de Cultura. L'opció d'aquesta activitat a ser declarada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco està encapçalada per Polònia, que actualment lidera el projecte per qüestions d'estratègia.


Visita a les obres de la Biblioteca comarcal de Sort

Ponsa ha aprofitat la seva visita al Pallars per visitar també la futura Biblioteca comarcal de Sort, que espera que "aviat sigui una realitat" tot i que encara falten recursos per acabar la segona fase d'obres. La consellera ha afegit que paral·lelament s'està creant un Pla de lectura comarcal a partir d'una fórmula que ja s'ha utilitzat a la comarca de les Garrigues.

Sort és l'única capital de comarca que no compleix amb el Mapa de Lectura Pública de Catalunya perquè no disposa d'una biblioteca d'abast comarcal. Aquest "greuge comparatiu" acabarà amb l'entrada en funcionament del nou equipament que s'està construint a la capital del Pallars Sobirà. La primera fase de les obres compta amb un pressupost de 311.000 euros, mentre que per la segona es preveu invertir uns 200.000 euros.
 
Ara, s'estan fent les obres de la primera fase sobre l'estructura situada als peus del castell, aixecada fa dotze anys quan es va aturar el projecte. La consellera ha dit que confia acabar aquestes primeres obres i tirar endavant la segona i darrera fase amb la complicitat de l'Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació