Dimecres, 24 d'abril de 2024
tren de la pobla

El servei de tren entre Balaguer i la Pobla es podria recuperar a partir de la setmana que ve

Tècnics de l’empresa Stadler iniciaran dilluns les proves de certificació del comboi avariat, que es poden allargar entre dos i quatre dies

Jordi Ubach Llorens 24 de setembre de 2020 a les 07:44
La imatge del tren circulant pel Pallars es podria recuperar ben aviat | FGC
La línia Lleida-la Pobla podria recuperar la circulació de tren entre Balaguer i la Pobla de Segur la setmana que ve. Tècnics de l’empresa suïssa Stadler, constructora dels trens, tenen previst arribar aquest mateix cap de setmana a Lleida per iniciar dilluns les proves de certificació de la unitat de tren avariada, un requisit obligatori i indispensable per garantir la seva seguretat.

La durada d’aquestes proves, segons han explicat a Pallars Digital fonts de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), s’estima d’entre dos i quatre dies en funció de la seva evolució. Un cop aconseguit el certificat, es recuperarà el servei ferroviari habitual a la línia. Per tant, no es pot descartar que a finals de la propera setmana els passatgers ja puguin completar el viatge entre Balaguer i la Pobla amb tren vuit mesos després.

Cal recordar que aquest tram de la línia Lleida-la Pobla s'està cobrint amb autobús des del passat mes de gener, quan una de les dos unitats va xocar contra unes roques que s’havien desprès a la carretera, a l’altura d’Àger, arran del temporal Glòria. Malgrat que FGC va anunciar inicialment que el 18 de maig es recuperaria el servei, aquest encara no s’ha reprès pel retard en la reparació del tren avariat. El comboi restant és el que ha completat el trajecte entre Balaguer i Lleida durant tot aquest temps.

Segons assegura Ferrocarrils, el tren avariat està reparat des del mes de juliol, però degut a la Covid-19 i les recomanacions del seu govern, Stadler Suïssa no ha pogut enviar els darrers dos mesos  a l'estat espanyol a cap dels seus equips de certificació. Finalment serà un equip italià de l’empresa qui es desplaçarà a Lleida per fer la certificació de la unitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació