Divendres, 19 d'abril de 2024
mobilitat sostenible

​Una via verda de 2,7 quilòmetres unirà les poblacions de Sort i Rialp

L'obra costarà uns 2 milions d'euros que assumirà la Generalitat i es preveu que estigui llesta el febrer del 2021

Redacció 18 de setembre de 2020 a les 16:16
Isidre Gavín s’ha desplaçat al Pallars Sobirà per presentar el projecte | ACN
Les poblacions de Sort i Rialp, dos dels principals nuclis de població del Pallars Sobirà, aviat estaran unides per una via verda. L'obra suposarà una inversió de 2 milions d'euros que assumirà integralment la Generalitat de Catalunya. Es tracta de 2,7 quilòmetres de via amb una amplada de 2,5 metres en la majoria del seu trajecte, tot i que es veurà reduïda en algun tram per la complexitat de l'orografia.

La via verda, en projecte des de fa més de quatre anys, seguirà el recorregut del riu Noguera Pallaresa i la carretera C-13, sortirà de la rotonda de Sort i finalitzarà a l'Hotel Comtes del Pallars de Rialp. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha explicat des del Pallars que la previsió és que el projecte constructiu estigui acabat el febrer del 2021.


Tant l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, com el de Rialp, Gerard Sabarich, s'han mostrat satisfets per aquest projecte. Monterde ha destacat la importància de potenciar la mobilitat sostenible, també a les zones del Pirineu, i ha valorat positivament que s'intensifiqui la comunicació sense cotxe entre aquestes dues poblacions.
 
Aquesta via, que serà apta per fer-la amb bicicleta o a peu, serà una bona opció per a molts veïns de Sort i Rialp, segons Sabarich. L'alcalde de Rialp ha assenyalat que aquesta via verda discorre per un complex esportiu i un alberg i, d'aquesta manera, facilitarà la mobilitat sostenible de la gent que hi vulgui anar o dels residents a l'alberg. Per Sabarich, és un "gran projecte" que reforçarà el desenvolupament econòmic de la comarca i la seva oferta turística.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació