Divendres, 26 d'abril de 2024
diputació de lleida

La Diputació de Lleida destinarà 19 milions d'euros al Pla de Corporació Municipal

Les inversions seran per a infraestructures que siguin de titularitat municipal o hagin estat cedides a l'ajuntament per un mínim de 30 anys

Redacció 17 de setembre de 2020 a les 12:05
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, amb el vicepresident Jordi Latorre i el diputat de l'Àrea de Salut, Albert Bajona. | Diputació de Lleida
El govern de la Diputació de Lleida ha presentat aquest dimecres el pla de suport als ajuntaments per a les pròximes anualitats, que suposarà una inversió total de 19 milions d'euros. Una xifra destinada al Pla de Cooperació Municipal per al finançament d'inversions dels ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades (EMD) de la demarcació 2020-21. Per altra banda, l'ens també ha anunciat que en destinarà 15 milions als ajuntaments per fer inversions en salut.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha explicat que amb aquest pla, sumat als ja aprovats en mesos anteriors, la institució "esborra les subvencions i ajuts discrecionals" per dotar la diputació d'un sistema de suport econòmic als ajuntaments i consells comarcals "basat en la transparència, l'equitat, l'increment de les aportacions al món local" que i cerca "la millor eficàcia possible". En aquest sentit, ha reiterat l'aposta per la "governança republicana".

Els 19 milions d'euros aniran destinats a inversions en infraestructures que siguin de titularitat municipal o hagin estat cedides a l'ajuntament per un mínim de 30 anys, segons ha explicat el vicepresident Jordi Latorre. Així, s'inclouen en aquest Pla inversions en terrenys; inversions de reposició d'infraestructures i béns destinats a l'ús general; inversions noves associades al funcionament operatiu dels serveis, i inversions de reposició associades al funcionament operatiu dels serveis. 

D'aquesta xifra, 16 milions es repartiran entre tots els ajuntaments (excepte Lleida) i EMD del territori. En concret, l'Ajuntament de Lleida, per les seves característiques especials, tindrà una dotació de 400.000 euros. Per la seva banda, les EMD tindran una assignació de 8.000 euros per entitat, sumant un total de 432.000 euros. Finalment, 14.992.000 euros es distribuiran entre tots els ajuntaments de la demarcació, excepte la Paeria de Lleida i les EMD.

Un 70% d'aquests recursos es repartiran mitjançant l'assignació d'una quantitat fixa per municipi; un 20% distribuïts de forma proporcional al nombre d'habitants de cada municipi, i un 10% distribuïts en funció del nombre de nuclis de població. Els municipis que són capital de comarca tindran, a més, una assignació addicional de 16.000 euros per entitat, fent un total de 176.000 euros. 
 
Per a la resta, 1 milió d'euros es repartirà entre tots els municipis del Pirineu i l'Aran, i 2 milions entre tots els municipis del territori de Lleida amb una població inferior a 500 habitants i, aquells que tinguin una població entre 500 i 1.000 habitants i que a més hagin perdut població en relació amb la mitjana de població dels darrers cinc anys.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació