1 de març de 2024
massificació

Les entitats excursionistes demanen una regulació «urgent» de la muntanya

La FEEC alerta del perill de degradar els espais naturals protegits amb la massificació de llocs com la Pica d'Estats

Redacció 15 de setembre de 2020 a les 09:54
La tartera del port de Sotllo, hàbitat de la sargantana pallaresa, amb un elevat volum de gent | PNAP
La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha demanat una regulació “urgent” de la muntanya davant la “massificació” que darrerament s'observa en cims com la Pica d'Estats. L'entitat alerta que aquests indrets no estan preparats per rebre “un impacte continuat” com l'actual, i subratlla que l'excés de gent comporta un “perill important” per als espais naturals protegits.


La federació també afirma que les normes dels parcs no es compleixen, bé per desconeixement d'un públic “amb poca formació en l'àmbit muntanyenc”, bé per un excés de persones que “desgasten i erosionen terrenys que no poden patir aquest tipus de moviment constant”.

Un altre fet que ha denunciat la FEEC és la “poca seguretat” d'algunes de les activitats que es fan en aquest context de massificació, com ara excessos de gent caminant per crestes creuant-se amb dificultats amb altres excursionistes per senders molt estrets. Així, l'entitat defensa l'accés a la muntanya “per a tothom” però creu “fermament” que cal prendre mesures “importants” per regular-lo “en determinades èpoques de l'any” i en punts concrets “amb una massificació constant”.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya és una federació centenària amb més de 40.000 federats, més de 400 entitats excursionistes repartides arreu del territori català i un total de 85.000 socis.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació