Dimarts, 23 d'abril de 2024
política

Els alcaldes de Conca de Dalt, Llimiana i Sarroca de Bellera es mantenen fidels al PDECat

El regidor i exalcalde d'Isona i Conca Dellà, Constante Aranda, es dona de baixa de la formació postconvergent i s'incorporarà al partit de Puigdemont

Tomàs Garcia / Jordi Ubach 3 de setembre de 2020 a les 10:33
Imatge dels caps de llista de Junts per Catalunya a les darreres eleccions municipals | Jordi Ubach
Tres alcaldes de Junts per Catalunya al Pallars Jussà no estriparan el carnet del Partit Demòcrata i seguiran a la formació postconvergent. Segons ha pogut confirmar Pallars Digital, es tracta de l'alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona; el de Llimiana, Josep Terré; i el de Sarroca de Bellera, Josep Ramon Lloret, que fa menys d'un mes, però, va dimitir com a president comarcal del partit, juntament amb el seu homòleg al Sobirà, Joan Montaña.

Actualment, el partit té cinc de les 14 alcaldies a la comarca, tot i que l'alcalde de Gavet de la Conca, Xavier Badia, no milita en cap formació. L'alcalde de Castell de Mur i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, és l'únic que encara no s'ha pronunciat al respecte.

Així doncs, Cardona, Terré i Lloret han decidit seguir la via de l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, després que ahir diversos càrrecs del partit, entre ells dos regidors de Junts per Tremp, decidissin donar-se de baixa del PDECat, juntament amb sis militants del comitè local. Una decisió que també van prendre la regidora de Sort i diputada al Parlament de Catalunya, Imma Gallardo, i la fins ara presidenta del Partit Demòcrata a l'Alt Pirineu, Mayte Rivero.

Al Jussà, qui també ha decidit deixar el Partit Demòcrata és l'actual regidor i exalcalde d'Isona i Conca Dellà, Constante Aranda, que ha assegurat a aquest diari que portava mesos meditant la decisió. Segons Aranda, les últimes tensions entre el PDECat i Junts per Catalunya finalment l'han fet abandonar la formació que lidera David Bonvehí.

Recordem que l'allau de baixes de la formació ha començat aquest mateix dilluns després que Carles Puigdemont, juntament amb els consellers del Govern i altres membres del partit, entre ells els presos, estripessin el carnet arran que el PDECat portés Junts per Catalunya als tribunals per les sigles de la formació.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació