Dimarts, 23 d'abril de 2024
història

Palau de Noguera reivindica el seu passat hospitaler a través d'un mural

L'obra s'havia d'inaugurar el dissabte passat, però finalment es va ajornar a causa de les noves restriccions contra la Covid-19

Tomàs Garcia Espot 2 de setembre de 2020 a les 10:31
Imatge del mural a la cooperativa de Sant Antolí | Associació Palatium
Palau de Noguera inaugurarà pròximament un mural per reivindicar el seu passat i el pas pel poble de l'orde militar i religiós de Sant Joan de Jerusalem entre el 1162 i el 1851. Es tracta d'una iniciativa de l'Associació Palatium, creada l'any passat per recuperar el patrimoni històric d'aquest terme del municipi de Tremp. El mural és una de les peces que havia d'integrar la Fira Hospitalera, que s’havia de celebrar aquest any per primer cop però que no s’ha pogut dur a terme a causa de la Covid-19. Malgrat tot, esperen poder-la celebrar l'any que ve.

La inauguració del mural havia de tenir lloc el passat dissabte, però finalment també es va cancel·lar a causa de les noves mesures del Govern per frenar el nombre de contagis. En declaracions a Pallars Digital, la responsable de Palatium, Montserrat Santamaria, explica que si la situació sanitària ho permet, preveuen inaugurar-lo més endavant, previsiblement pel pont del 12 d'octubre, aprofitant que ja estarà totalment acabat.

El mural, pintat per l'artista Peter Alan a la cooperativa de Sant Antolí, està compost per cinc escenes que mostren diversos moments de la història del poble. La primera d'elles representa la donació per part dels comtes de Pallars dels terrenys de la nova vila de Palau a l'orde dels Hospitalers l'any 1162. A l'obra també s'hi pot veure com era el poble de Palatium durant el segle XVI, així com la processó que cada 6 de maig es feia fins a l'ermita del poble de Susterris.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació