Dijous, 25 d'abril de 2024
museus

Primers passos per renovar el Museu de la Conca Dellà

Les obres comptaran amb una inversió de 660.000 euros per part de la Diputació, la Generalitat i ajuts europeus

Redacció 26 d'agost de 2020 a les 11:00
Vista de l’entrada del Museu de la Conca Dellà | Museu de la Conca Dellà
El Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament d'Isona han tret a concurs les obres per ampliar i renovar el Museu de la Conca Dellà, un projecte previst amb una inversió de prop de 660.000 euros. La idea és remodelar les actuals dependències, així com adequar un nou espai en un edifici adjacent al museu.

En declaracions al diari Segre, l'alcaldessa d'Isona, Rosa Amorós, va explicar que l'objectiu final és convertir l'equipament "en el museu de referència dels dinosaures a Catalunya". A més, ha explicat que un cop finalitzats els treballs, es podrà exposar una de les troballes més importants d'Europa, el coll de tiranosaure de més de cinc metres, recentment restaurat.

Pel que fa al pressupost, Amorós va detallar que 400.000 euros anirien a càrrec de la conselleria de Cultura, mentre que el consistori n'aportarà 119.000. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha explicat que la remodelació de l'actual museu costarà uns 315.000 euros, dels quals un 40% estarà sufragat per fons Feder i un 20% per part de la Diputació, mentre que la resta ho pagarà el propi ajuntament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació