Dissabte, 20 d'abril de 2024
dansàneu

El Dansàneu es prepara per la seva 29a edició amb les entrades exhaurides per a l’espectacle inaugural

El ballarí i coreògraf Roberto Olivan donarà el tret de sortida al festival d'enguany, marcat per la pandèmia de la Covid-19

Redacció 20 d'agost de 2020 a les 12:17
El ballarí Roberto Olivan inaugurarà la 29a edició del festival | Dansàneu
El festival de cultures del Pirineu, el Dansàneu, inaugura aquest diumenge a les set de la tarda la seva 29a edició a Santa Maria d’Àneu, al municipi de la Guingueta. El tret de sortida anirà a càrrec del ballarí i coreògraf Roberto Olivan, que ja ha exhaurit les entrades per a la inauguració.

L’organització del festival ha canviat les dates (tindrà lloc del 23 al 30 d’agost) i ha adaptat la programació a les mesures sanitàries i de protecció necessàries per garantir la seguretat dels artistes, públic i equip del festival. Tot i el context actual, el Dansàneu presenta propostes úniques i singularitzades amb l’objectiu de donar suport als artistes i als creadors del país, així com de posar en valor el patrimoni artístic i natural d’Àneu.


Moltes de les propostes que s’hi podran veure seran estrenes i han estat creades específicament per al Dansàneu, com és el cas de l’espectacle INFIERNO V.I.P. del mateix Olivan o les mescles d’El Petit de Cal Eril amb la dansa de Montserrat Selma o la companyia de circ contemporani Nilak amb el músic pirinenc Arnau Obiols.

A causa de la Covid-19, el festival d’aquest 2020 potenciarà els espectacles programats a l’aire lliure i que contemplin aforaments amplis per facilitar l’accés del públic a les propostes. En aquest sentit, es recuperen espais de gran format com el recinte firal d’Esterri d’Àneu i se n’incorporen de nous com el Castell de València d’Àneu, el Jardí de Gallimó (al nucli urbà d’Esterri) o l’excepcional església de Sant Víctor a Saurí de Sort.

Una altra de les novetats d’enguany és l’inici d’un cicle dedicat al cinema etnològic amb l’estrena absoluta de dos documentals produïts pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu, un d’ells dedicat a la despoblació del poble d’Àrreu i l’altre a la pervivència del fenomen de les bitlles al Pallars. Les sessions es podran veure al batedor de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, que acaba de ser reconegut amb la Creu de Sant Jordi.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació