Divendres, 19 d'abril de 2024
mossos d'esquadra

El sindicat USPAC denuncia la «deixadesa i la decadència» que pateix la regió policial del Pirineu

Entre altres coses, demana que els agents puguin utilitzar les galeries de tir de Talarn per no haver de desplaçar-se fins a la Seu d'Urgell

Redacció 20 d'agost de 2020 a les 08:45
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra, en imatge d'arxiu | Jordi Ubach
El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC ha emès un comunicat on denuncia la "deixadesa i la decadència" que pateix la regió policial del Pirineu. Una de les principals reivindicacions del sindicat és que els agents puguin fer ús de les galeries de Tir de Talarn per no haver de desplaçar-se fins a la Seu d'Urgell, ja que suposa un perill per les hores de conducció i per l'estat de les carreteres a l'hivern.

D'altra banda, USPAC reclama que els agents tinguin uniformes adequats a les inclemències meteorològiques de la zona, alhora que assenyala que no és normal que els efectius del Pirineu vesteixin amb la mateixa roba que els agents que treballen a la costa. Així mateix, el sindicat alerta de la manca de material en diverses comissaries, com ara la de Vielha, algunes de les quals ja són "velles" i estan "deteriorades".

Finalment, el sindicat policial ha denunciat la manca d'efectius a la Regió Policial Pirineu Occidental, especialment en l'àrea de trànsit. Unes baixes, assegura, que no han estat reposades, la qual cosa suposa un greuge per la seguretat, atès que el Pirineu és una zona amb molt turisme durant totes les èpoques de l'any. Així, per exemple, les comarques pallareses només disposen d'una patrulla de trànsit cadascuna, mentre que algunes comissaries només tenen una unitat de seguretat ciutadana.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació