Dissabte, 27 d'abril de 2024
camins

Els consells comarcals del Pallars rebran més de 600.000 euros per al manteniment dels camins de muntanya

Els ajuts estan destinats als territoris de muntanya amb accessibilitat complexa i poblament molt dispers

Redacció 17 d'agost de 2020 a les 11:30
El consell del Jussà rebrà gairebé 300.000 euros, mentre que el del Sobirà n'obtindrà prop de 320.000 | CCPJ
El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat aquest dilluns la resolució per la qual el Departament de Territori i Sostenibilitat obre la convocatòria per atorgar un total de 2,5 milions d'euros als consells comarcals per ajudar a les tasques de manteniment de la xarxa veïnal i rural de camins de muntanya. D'aquesta xifra, 616.700 euros aniran destinats als consells comarcals del Pallars, 298.367 al del Jussà i 318.334 al del Sobirà.

Els ajuts, que s'emmarquen en la Llei d'alta muntanya, estan destinats als consells de les deu comarques considerades de muntanya, que a més dels dos Pallars, són l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Ripollès, el Solsonès i la Val d'Aran. A partir d'avui, tots ells disposen de vint dies naturals per presentar les seves sol·licituds.

Aquestes comarques són territoris amb unes característiques orogràfiques i climàtiques que dificulten les comunicacions, especialment al Pirineu, on el poblament és molt dispers. Aquest fet es tradueix en una accessibilitat sovint complexa i en uns costos de construcció i manteniment de la xarxa viària molt elevats. Per aquest motiu, el departament dona suport als consells comarcals de muntanya i al Consell General d'Aran en la seva tasca de gestió dels camins que els són propis.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació