Dissabte, 20 d'abril de 2024
país rural

«País Rural» demana als partits que incloguin les seves propostes als programes electorals

Els contraris a l'Agència de la Natura van reunir-se amb el president del PDeCAT, David Bonvehí

Redacció 4 d'agost de 2020 a les 09:15
Imatge de l'assemblea fundacional del moviment | País Rural
El moviment País Rural ha obert una tongada de reunions amb els partits polítics per exposar els seus plantejaments i per tal que els incloguin als seus programes electorals de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. La primera de les reunions va tenir lloc el passat dimecres 26 de juliol amb el president del PDeCAT, David Bonvehí, a qui van exposar les principals línies del seu projecte.

L'objectiu de l'associació és elaborar un Estatut del municipi rural, en forma de llei, i col·locant el municipi com la base de l'ordenació del país i la recuperació de l'equilibri territorial. Per a la confecció d'aquest Estatut, País Rural realitzarà un debat durant el congrés de la nova plataforma, per després arribar a un pacte entre el món rural i el món urbà, i així "fer un pas endavant en la qualitat de vida dels catalans".


Els membres del moviment també van exposar a Bonvehí la importància del sector primari per tal de reestructurar el país i complementar el sector turístic, per així "donar rendes que ajudin als habitants a tenir els ingressos necessaris per a una vida digna".

En la reunió també es van tractar altres temes com la sanitat, escoles rurals, infraestructures, noves tecnologies, recerca i universitat. Així mateix, els assistents a la trobada van acordar crear una comissió de treball per elaborar un document de consens que pugui ser un full de ruta entre País Rural i el partit postconvergent. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació