Dimarts, 23 d'abril de 2024

La Serradora d'Àreu restaura el seu rodet hidràulic

L'equipament ja es pot veure en funcionament durant les visites programades pels caps de setmana de juliol i tots els dies d'agost

Redacció 31 de juliol de 2020 a les 10:36
Imatge del rodet hidràulic de la serradora | mNACTEC
La Serradora d'Àreu ha posat en funcionament durant aquest mes de juliol el seu rodet hidràulic, restaurat amb el finançament del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). La serradora forma part del sistema territorial del Museu, juntament amb 27 equipaments i espais patrimonials que expliquen la industrialització a Catalunya.

El rodet restaurat ja es pot veure en funcionament durant les visites programades pels caps de setmana de juliol i tots els dies d'agost. Per altra banda, durant aquest any i el següent es preveu una nova inversió destinada a millorar les mesures de seguretat i l'accés dels visitants a la serradora, un equipament protegit com a Bé Cultural d’Interés Local.

Durant aquest juliol, a més, s'ha fet pública la publicació Ruta: La Serradora d'Àreu, un plànol desplegable amb punts d'interès turístics propers, editada dins la col·lecció de Guies i rutes dels museus del Sistema Territorial del mNACTEC.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació