Divendres, 19 d'abril de 2024
país rural

«País Rural» es reuneix amb Torra per exposar els seus plantejaments

Han proposat la creació de l’Estatut del municipi rural i la millora de serveis, infraestructures i comunicacions al món rural

Redacció 30 de juliol de 2020 a les 09:31
Imatge de la reunió entre el president i els membres del moviment | País Rural
El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquest dimecres al matí al Palau de la Generalitat amb els membres del moviment País Rural, entre els quals hi havia el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús. 

La plataforma explica en un comunicat que "hi ha hagut plena sintonia en la diagnosi", com ara que cal donar suport al sector primari -agricultura, ramaderia i silvicultura-, la necessitat de recuperar l’equilibri territorial, de connectar el país amb una xarxa d’infraestructures i comunicacions, així com el desplegament de la fibra òptica. 

Durant la reunió, País Rural ha proposat canvis a Catalunya des del país rural que aportin idees també pel món urbà. Així doncs, han apostat per la creació d’un Estatut del municipi rural, una llei marc que doni possibilitats de desenvolupament al territori, per evitar, entre altres qüestions, el despoblament.

El nou moviment en defensa del món rural es va crear el 18 de juliol passat en una assemblea fundacional celebrada a Montblanc. País Rural, format per ajuntaments, empreses, associacions i ciutadans, reclama que els municipis "puguin definir, projectar i executar les polítiques rurals i de natura que considerin oportunes, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, però de forma autònoma".

La nova plataforma manifesta la voluntat d'acabar amb els greuges, el desequilibri territorial i el despoblament rural, i afirma que "treballarà per un país on es pugui gaudir dels mateixos serveis -públics i privats- en tots els municipis".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació