Dijous, 18 d'abril de 2024
agricultura

Agricultura destinarà 5,7 milions al sector del vi per fer front a la crisi de la Covid-19

Els viticultors de l'Alt Pirineu i Aran rebran prop de 900 euros per cada 0,36 hectàrees

Redacció 28 de juliol de 2020 a les 10:00
Imatge de les vinyes de Castell d'Encús, amb Talarn i Tremp al fons | Castell d'Encús
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha anunciat que destinarà 5,7 milions d'euros en ajuts al sector vitivinícola per fer front a la crisi causada per la Covid-19. Les sol·licituds, que sumen un total de 660, corresponen a la destil·lació de crisi i l'emmagatzematge privat de prop d'un milió d'hectolitres de vi i a la collita en verd de 2.227 hectàrees, que equivalien a un import de 12,6 milions d'euros.

Els ajuts formen part de les mesures extraordinàries aprovades pel Consell de Ministres per al conjunt del sector vitivinícola de l'estat espanyol amb finançament de la Unió Europea. Tanmateix, atès el gran nombre de sol·licituds presentades, que superaven els fons assignats, s'han aplicat coeficients reductors per tal d'ajustar-les a aquests fons.

Així doncs, s'ha aplicat un coeficient del 51,56% per als ajuts als cellers de vins amb Denominació d'Origen Protegida (DOP), mentre que a la resta de vins s'ha aplicat un 68,53%. Segons els límits fixats, els vins amb DOP rebran més d'un milió d'euros per cada 28.000 hectolitres produïts, mentre que als altres se'n destinaran prop de 114.000 per cada 3.800 hectolitres. 

Pel que fa als ajuts als viticultors per a la verema en verd de raïm, s'han aprovat fins a 593 sol·licituds. Novament, s'han aplicat diferents coeficients reductors, en aquest cas en funció de la superfície conreada. En aquest sentit, els viticultors de l'Alt Pirineu i Aran rebran prop de 900 euros per cada 0,36 hectàrees. 

Així i tot, des del Departament consideren del tot insuficient aquests ajuts atès el percentatge de sol·licituds aprovades, alhora que demanen al Ministeri d'Agricultura que destini més recursos econòmics.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació