Dimecres, 24 d'abril de 2024
coronavirus

La Torre de Capdella publica ajuts econòmics per a empreses i famílies afectades per la Covid-19

Es tracta de tres línies d'ajudes pels comerços, els veïns i per afavorir el consum en establiments locals

Redacció 24 de juliol de 2020 a les 09:42
Imatge de l'Ajuntament de la Torre de Capdella | Gustau Erill
L'Ajuntament de la Torre de Capdella va aprovar en l'últim ple tres línies d'ajuts motivades per la crisi sanitària per la Covid-19 i la seva afectació a les empreses i a les famílies del municipi arran de la declaració de l’estat d’alarma. La primera d'elles, de 10 mil euros, està adreçada al sector comercial i als establiments que han hagut de tancar o reduir la seva activitat durant el confinament.

La segona, de 7 mil euros, es destinarà a les famílies o veïns del municipi afectats per un ERTO, ERO o que hagin patit una baixa laboral i hagin deixat d’ingressar les nòmines o les ajudes pertinents durant la crisi del coronavirus. L'objectiu és que els veïns i veïnes puguin cobrar part de les despeses de la família a les que no puguin fer front.

Finalment, també s'adjudicaran ajuts parcials per afavorir el consum de les persones empadronades al municipi en establiments de la Torre de Capdella. Aquesta ajuda es regularà a través d’un val de compra valorat en 50 €, dels quals 25 € aniran a càrrec de l’ajuntament, mentre que el veí o veïna en pagarà la resta. 

L’objectiu d’aquesta darrera subvenció és afavorir el consum en les empreses del municipi, i dinamitzar l’economia local. En termes econòmics, suposa una injecció a l’economia del municipi d’uns 40 mil euros, dels quals 20 mil van a càrrec de consistori.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació