Dimecres, 19 de juny de 2024
violència masclista

​L’Ajuntament de la Pobla impulsa la prevenció i sensibilització de la violència masclista entre els seus treballadors

L'objectiu és formar a tots els professionals respecte al «Protocol de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de gènere»

Redacció 23 de juliol de 2020 a les 14:50
Imatge de la façana del consistori poblatà | Ajuntament de la Pobla de Segur
L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha organitzat una acció formativa adreçada a tot el personal del consistori sobre prevenció i sensibilització de la violència masclista amb l’objectiu de trencar estereotips i prejudicis i facilitar una millor comprensió d’aquest fenomen. 

La regidora d’Igualtat, Gemma Algueró, explica que des del consistori consideren "essencial que les persones que treballen a l’Ajuntament incorporin la mirada de gènere i coneguin el protocol de prevenció de l’assetjament sexual per garantir un espai de feina segur per a tothom”. 


La formació persegueix els objectius de fer una introducció a la perspectiva de gènere i els conceptes clau per a la detecció i la derivació de qualsevol cas d’assetjament sexual i/o per raó de gènere que es pugui produir a l’Ajuntament.  També es busca incorporar la mirada de gènere i identificar les violències masclistes en l’àmbit laboral, així com fomentar la cura i el bon tracte per acompanyar i donar suport en cas d’assetjament.


La formació l’ha dut a terme l’Observatori Noctambul@s, que també està preparant el protocol local per a la prevenció de violències sexuals en espais de festa i oci amb l’objectiu de contribuir a generar espais d’oci (nocturn) segurs i lliures de violències masclistes.

Aquesta acció s’ha finançat gràcies a l’aportació del Pacto de Estado contra la violencia de género, una acció del Govern d’Espanya que vol impulsar polítiques per a l'eradicació de la violència sobre la dona com una veritable política d’estat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació