Dijous, 25 d'abril de 2024
hidroelèctriques

La producció hidroelèctrica al Pirineu i a Ponent creix un 70% gràcies a les pluges i nevades

La conca Pallaresa s'ha situat gairebé al màxim de la seva capacitat durant el primer semestre de l'any

Redacció 14 de juliol de 2020 a les 08:44
La presa de Sant Antoni desembassant aigua el maig passat | Jordi Uriach
L'alt volum de precipitacions durant el primer semestre de l'any i les nevades acumulades durant l'hivern han incrementat gairebé un 70% la producció hidroelèctrica a les comarques lleidatanes. Segons publica Endesa, les 41 centrals de la província han generat més de 1.839 gigawatts hora (GWh) d'energia, un 21% per sobre de la mitjana, que es situa en 1.500 GWh.  



D'aquesta manera, les centrals hidràuliques del Pirineu i de Ponent haurien satisfet l'equivalent al consum energètic anual de més de 525.000 llars. En aquest sentit, els embassaments on la companyia té centrals hidroelèctriques han acumulat fins al 89% de la seva capacitat total de mitjana. 

Pel que fa a les conques hidràuliques, la Baix Pallaresa, que va des de l'embassament de Sant Antoni fins la desembocadura del Segre, és la que més ha incrementat la seva generació durant el primer quadrimestre (127%), mentre que l'Alt Pallaresa ho ha fet en un 54,9%, per darrere de la Ribagorçana i la del Segre. Per altra banda, la conca Pallaresa, juntament amb la del Segre, és la que més s'ha acostat a la seva capacitat màxima durant els primers sis mesos de l'any, arribant al 92%.

A més de les condicions meteorològiques, Endesa assenyala l'òptim aprofitament de les reserves d'aigua als pantans i cabals dels rius com un altre dels factors que ha permès l'augment en la producció, en part gràcies a la millora contínua de l'eficiència operativa i el seu compromís amb el medi ambient. 



 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació