Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

El Govern suspèn ingressos i visites a totes les residències de Lleida i el Pirineu

L'executiu amplia la mesura que s'aplica al Segrià des de dissabte passat

Redacció 11 de juliol de 2020 a les 13:56
La residència d'Oliana, on s’han detectat 26 casos aquest divendres | ACN
El Govern ha suspès els ingressos i les visites a totes les residències de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que el seu departament i el de Salut han aprovat una instrucció per ampliar les restriccions que des de dissabte passat ja estava en vigor a les residències del Segrià a tots els centres de les dues regions.

El Homrani ha dit que es tracta d'una mesura "preventiva" per protegir "els col·lectius més vulnerables" a la Covid-19. Així, no hi podrà haver ingressos ni visites excepte si són per una urgència o estan justificades, i es faran unitats de convivència per assegurar internament el control de les relacions entre els usuaris.

Aquesta mesura arriba poques hores després que Salut alertés d’un risc de transmissió “elevat” a les comarques del Pirineu. Els brots més importants a la regió són els del Pont de Suert, amb 13 casos en l’última setmana, i el d’Oliana, on aquest divendres s’ha registrat un brot a la residència Caser que afecta 26 persones.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació