Dilluns, 6 de maig de 2024

L'Ajuntament de Tremp manté la despesa en l'àmbit social de cara al 2014

El pressupost aprovat per al 2014 destaca per continuar donant suport a l'educació, la salut i els serveis socials

Pallars Digital 24 de desembre de 2013 a les 09:41
El pressupost previst per al 2014, de 5,8 milions d'euros, s'ha aprovat en el decurs de la sessió de dilluns al migdia. L'Ajuntament mantindrà la despesa destinada al manteniment dels centres escolars, consultoris locals, programes socials, projectes de promoció econòmica i suport a les entitats del municipi.
 
L'Ajuntament sosté dos centres educatius de primària i una escola bressol, l'Escola d'Adults i l'Escola Municipal de Música; i consultoris en 4 nuclis del municipi. Pel que fa a programes socials destaca el projecte 'Treiem-ne més profit' i a nivell de promoció econòmica la continuació d'Al teu gust. També es mantindran les subvencions a les associacions esportives, socials, culturals i juvenils.
 
A nivell impositiu, destaca la rebaixa del 20% dels valors cadastrals que afecta directament i en aquest percentatge a les plusvàlues i també el descens del 2% de l'impost de béns immobles (IBI) arran de la incorporació del nou POUM i d'algunes revisions de valors puntuals.  
 
Moció per l'Escola Municipal de Música
 
També en aquesta sessió, s'ha aprovat una moció en defensa de les escoles municipals de música, motivada per la retirada de l'aportació del Departament d'Ensenyament i per l'impagament dels recursos compromesos. En el cas de Tremp, l'Escola Municipal de Música va començar a funcionar l'any 2000 i, actualment, té 190 alumnes i 10 professors. Malgrat aquesta situació, el consistori té la voluntat de continuar-la sostenint.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor