Divendres, 19 d'abril de 2024
camps de treball

40 joves participen al camp de treball de la Pobla, adaptat enguany a la Covid-19

Ha arrencat aquest dilluns i els participants faran 10 hores de voluntariat en quatre àmbits diferents

Redacció 6 de juliol de 2020 a les 09:50
Alguns dels joves que participen al camp de treball | Ajuntament de la Pobla
Amb l'arribada de l'estiu, l'Ajuntament de la Pobla de Segur ha tornat a posar en marxa el camp de treball local per a joves de 12 a 18 anys. Aquest any, però, tindrà un format i una recompensa diferents a causa de la Covid-19. D’una banda, els participants es distribuiran en grups més reduïts per realitzar les activitats proposades. D’altra banda, com a recompensa, els joves rebran un val de descompte de 30 euros per gastar als comerços de la Pobla enlloc de visitar Port Aventura. 

Amb el camp de treball, l'ajuntament vol oferir una activitat per als adolescents que els sigui atractiva i, sobretot aquest any, un espai de lleure que els permeti fer activitats a l’aire lliure després dels mesos de confinament. Sílvia Servent, regidora de Joventut, explica que pel consistori ha estat “una prioritat” mantenir el camp de treball perquè “crèiem que aquest any era més necessari que mai”. Servent assegura que la bona acollida entre els joves “ens demostra que era fonamental adaptar-lo a la situació i tirar-lo endavant”.

El camp de treball, que s’ha iniciat aquest dilluns, es desenvoluparà els matins del mes de juliol i els participants faran 10 hores de voluntariat en quatre àmbits diferents, que són diferents de les edicions anteriors: manteniment, creació de murals, obertura de la botiga del Jardí dels Llibres i creació de dues rutes de Geocaching. L'objectiu del projecte és promoure la participació i el compromís dels joves i, a més, crear vincles amb el poble. A més, en aquesta quarta edició s’ha afegit una càpsula formativa obligatòria per a tots els participants que, en la primera edició, tractarà el racisme. Aquesta càpsula es durà a terme en coordinació amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Talarn

L’oferta d’oci per als joves aquest estiu es concentrarà sobretot durant el mes de juliol amb el camp de treball, les activitats de ioga i el Posa’t en forma en 5 setmanes i l’activitat nàutica al llac, una proposta dels pressupostos participatius. També, per quart any consecutiu, es durà a terme la tercera edició del Fem Colla, el concurs de colles de la Festa Major, aquest any adaptat a la situació que estem vivint.

A més, per celebrar el dia internacional de la joventut, el 12 d’agost, hi haurà la visita de la SexTruck, una caravana pedagògica sobre sexualitat que ofereix un espai on qüestionar, experimentar, intercanviar opinions i descobrir tot allò relacionat amb les sexualitats, les afectivitats i els feminismes. Aquest mateix dia també s’oferirà un taller d'intel·ligència eròtico-afectiva per a joves de 15 a 25 anys. Finalment, enguany, a l’agost i per les llàgrimes de Sant Llorenç també podran gaudir d’un parell de tallers d’observació d’estels i la Via Làctia a càrrec de Celístia Pirineus.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació