Divendres, 19 d'abril de 2024
agricultura

Comencen les jornades en línia sobre el futur i la dinamització de l'agricultura al Jussà

La primera sessió ha donat a conèixer iniciatives i estratègies per a la continuïtat del sector agrari a la comarca

Redacció 3 de juliol de 2020 a les 09:48
Imatge de la primera sessió telemàtica sobre els reptes del sector primari al Pallars | CCPJ
Aquest dijous s’han iniciat de manera telemàtica les jornades Qui treballarà la terra al Pallars Jussà? Jornades de reflexions i innovació per a la dinamització del sector primari, promogudes pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i la coordinació tècnica de la cooperativa Raiels, amb l'objectiu de fomentar un model agrari divers, de qualitat i arrelat al territori. La jornada, que ha comptat amb la participació d'agents públics i privats del sector agrari pallarès i pirinenc, ha donat a conèixer iniciatives i estratègies per afrontar el repte de la continuïtat del sector agrari a la comarca. 

En el transcurs de la sessió s'han exposat fórmules de governança per a nous models de dinamització agrària i accions pilot innovadores. Seguidament també s'ha presentat l'Espai Test Gandesa com un dels resultats del projecte innovador del grup operatiu RETA, que suposa un dels primers espais test de Catalunya com a instrument per facilitar-ne la incorporació al sector. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha volgut agrair als assistents la seva presència, i els ha recordat que "cal seguir treballant per afrontar els canvis que està experimentant el sector agrari amb la revolució de les noves tecnologies incorporades al treball del camp i alhora, fomentar el relleu generacional per garantir-ne la continuïtat". 

El cicle de tres sessions, que es durà a terme al llarg de l'estiu, tractarà els nous reptes i oportunitats del sector, com ara la innovació, el valor afegit, la cooperació o la dinamització, entre altres. Les diferents accions formen part dels Programes de Suport al desenvolupament local, fins del projecte Treball a les 7 comarques, subvencionades pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació