Divendres, 26 d'abril de 2024
línies elèctriques

Endesa reforma part de la xarxa elèctrica de baixa tensió de Tercui

La companyia elèctrica obre un nou punt de servei presencial a Tremp

Redacció 30 de juny de 2020 a les 12:01
Imatge de la xarxa de baixa tensió de Tercui reformada recentment | Endesa
Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió de Tercui, nucli agregat de Tremp, amb l’objectiu d’incrementar la seguretat de les infraestructures, així com per millorar la qualitat i la continuïtat del servei a la pedania. L’actuació ha consistit en la substitució d’un quilòmetre de xarxa de tecnologia convencional per una de nova de cable trenat.

Aquest tipus d’actuacions representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes. El nou disseny és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat i queda molt més integrat en l’entorn natural.

Els treballs formen part del pla de substitució de xarxes convencionals de baixa tensió al Pallars Jussà i tenen l’objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques.

Nou punt de servei a Tremp

Per altra banda, l'empresa elèctrica ha obert una nova oficina a Tremp, situada a la plaça Capdevila, a les instal·lacions de Solevar, amb l'objectiu de facilitar les gestions "en un moment excepcional a causa la pandèmia de la Covid-19", un fet que pot provocar que es generin més consultes de l'habitual. Al nou centre de la capital del Pallars Jussà s'atendran sol·licituds d'informació i es gestionaran aspectes relacionats amb el subministrament elèctric. 

Per altra banda, les persones majors de 65 anys tindran un accés preferent al servei, al qual també s'hi ha incorporat un sistema de cita prèvia que es recomana utilitzar per evitar aglomeracions. Així mateix, també s'han implementat una sèrie de mesures preventives contra la Covid-19, com ara mampares de protecció, mascaretes, guants o gels hidroalcohòlics.
 

Imatge de la nova oficina de Tremp, situada a la plaça Capdevila. Foto: Endesa

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació