Divendres, 26 d'abril de 2024
piscines

La piscina de Sort obre al públic amb aforament limitat i preus més econòmics

Els usuaris podran accedir a l'equipament en tres torns, que aviat es podran demanar telemàticament

Tomàs Garcia Espot 30 de juny de 2020 a les 11:11
La piscina municipal de Sort en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Sort
La piscina municipal de Sort ha obert aquest dissabte en un inici d'estiu marcat per la pandèmia de la Covid-19. Per aquest motiu, s'han establert una sèrie de mesures per minimitzar el risc de contagi entre els usuaris. En primer lloc, l'aforament de l'equipament s'ha limitat a 42 persones, que per altra banda hauran de seguir les normes sociosanitàries com l'ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat sempre que sigui possible, el rentat de mans abans d'accedir a la instal·lació i evitar aglomeracions. 

A més, els usuaris només podran romandre a la piscina durant un dels tres torns amb què s'ha dividit l'horari d'obertura. Aquests són el de matí, de 10:30h a 13h; el de migdia, de 13:30h a 16:30h; i el de tarda, de 17h a 20h. Segons l'Ajuntament de Sort, de moment, i per motius informàtics, no és obligatori sol·licitar el torn telemàticament. Tanmateix, el consistori assegura que ben aviat es posarà en funcionament aquest servei. 

Per altra banda, també es demana als usuaris que vinguin vestits per al bany, ja que els vestuaris romandran tancats, també per motius de seguretat. Pel que fa als preus d'accés, enguany s'han rebaixat i només seran aplicats per a un torn. Per als infants de menys de cinc anys l'entrada serà gratuïta, mentre que pels que superin aquesta edat, el preu serà d'un euro. Els majors de 65 només hauran d'abonar 0,50 euros. 

Unes altres piscines del Pallars Sobirà que amb l'arribada de l'estiu també han obert al públic són les de Llavorsí i les d'Esterri d’Àneu. A més de garantir les mesures de seguretat i sanitàries a causa de la pandèmia, les piscines d'Esterri també es beneficiaran de l'anul·lació de la taxa de les terrasses aprovada el passat mes de maig per tal de poder ampliar la distància entre les taules de l'establiment. 

Obertura desigual de les piscines del Jussà 

Per altra banda, enguany al Pallars Jussà l'obertura de les piscines serà força desigual en els diferents pobles. Per un costat, les piscines Camil Cases de la Pobla de Segur romandran tancades tot l'estiu a causa de la Covid-19. Tanmateix, el consistori ja està habilitant zones de bany als rius i al llac de Sant Antoni, que ben aviat es comunicaran a les poblatanes i poblatans. 

La que sí que està en funcionament és la piscina municipal de Tremp, que va obrir les portes el passat dia 23, juntament amb el Pavelló de Juncar, i amb l'aforament limitat a 90 persones, sense abonaments, i seguint tots els protocols sanitaris i d'higiene contra la Covid-19. Altres piscines de la comarca que han obert són la d’Isona, Figuerola d’Orcau i Guàrdia de Noguera. Les de Talarn i Salàs de Pallars, en canvi, tenen previst obrir al públic el proper dissabte 4 de juliol.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació