Divendres, 26 d'abril de 2024
agència de la natura

Els contraris a l'aprovació de l'Agència de la Natura demanen veu i vot en el desplegament de la llei

La plataforma 'País Rural' seguirà fent pressió perquè se'ls consulti sobre tot allò que afecta el món rural

Redacció 19 de juny de 2020 a les 08:24
El president del Sobirà, Carles Isus, llegint el manifest a les portes del Parlament | ACN
Amb l'Agència de la Natura recent aprovada pel Parlament, aquells que han alçat la veu per exigir la seva paralització demanen ara que se'ls tingui en compte en el seu desplegament. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i un dels càrrecs més crítics per la manca d'informació sobre l'Agència, Carles Isus, ha dit que confia que un dels seus primers passos serà explicar-la al territori.


Isus ha explicat que fins al darrer moment han intentat aturar l'aprovació de l'Agència de la Natura. Aquest mateix dilluns es van entrevistar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per mostrar-li el seu "malestar" davant l'aprovació de l'Agència i "haver menystingut les propostes d'un sector que és responsable de la gestió del 60% del territori".


El president comarcal ha parlat d'altres figures de protecció que s'han creat amb anterioritat a Catalunya i que, tot i que en uns inicis es va dir que no afectarien el territori, assegura que a l'hora de la veritat s'ha vist com "han vetat el seu desenvolupament" i potenciat el "desequilibri territorial”, en referència a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Isús ha manifestat que "s'ha d'acabar" amb el desplegament de projectes com l'Agència de la Natura, que afecta un determinat territori i s'impulsa amb manca "d'informació, transparència i participació”. L’alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, s'ha expressat en la mateixa línia i ha demanat "ser consultat" i que no vingui "tot imposat des de fora". La plataforma País Rural seguirà prenent forma per defensar els interessos del món rural de Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació