Divendres, 19 d'abril de 2024
ple

El Consell del Jussà insta els alcaldes a demanar ajuts per instal·lar noves depuradores

L’ens comarcal ha celebrat aquest dimarts el primer ple presencial post Covid-19

Jordi Ubach Llorens 17 de juny de 2020 a les 12:36
El ple es va celebrar per primer cop a l’Epicentre per garantir la distància física | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha celebrat aquest dimarts el primer ple presencial post Covid-19. Per garantir totes les mesures de seguretat i prevenció necessàries, la sessió plenària s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Epicentre, on s’ha pogut mantenir la distància física mínima entre els consellers i participants, als que s’ha pres la temperatura abans d’entrar.

Durant la sessió plenària, el president comarcal, Josep Maria Mullol, ha instat els alcaldes del Pallars Jussà a que accelerin els projectes d’instal·lació de noves depuradores als seus municipis, amb la previsió de tenir-los enllestits quan l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) obri la convocatòria d’inversions, que es preveu de cara al 2021.

El president comarcal aposta perquè els municipis sol·licitin aquests ajuts i el Pallars Jussà pugui millorar així la qualitat de les seves aigües. En tota la comarca hi ha actualment 14 depuradores d’aigües residuals, un nombre “insuficient”, segons Mullol, per una comarca que compta amb uns 150 nuclis de població. 

Mullol, que també és alcalde de Castell de Mur, ha explicat que el consistori ja té a punt l’avantprojecte per instal·lar una depuradora al nucli de Cellers, unes instal·lacions que es pretén que donin cobertura a tot el municipi i que també connectarien amb l’Hotel Terradets. Mullol ha explicat que en els propers dies presentaran el projecte a l’ACA i insta la resta d'ajuntaments a fer el mateix.


El ple d’aquest dimarts també ha servit per renovar el conveni amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per la gestió de la mobilitat en transport públic en determinats àmbits amb baixa demanda o per atendre necessitats específiques en la comarca del Pallars Jussà. Un altre dels punts aprovats ha estat el que inclou els quatre convenis per a la prestació del servei d’arquitecte tècnic als ajuntaments de la Pobla de Segur, Salàs de Pallars, Conca de Dalt i Castell de Mur.

Per últim, en l’apartat d’informes, Mullol ha explicat que el Consell Comarcal del Pallars Jussà està en contacte amb l’assessoria jurídica i que actuarà “d’acord amb ella” en resposta als comentaris difamatoris que les últimes setmanes han aparegut en un grup anònim de Facebook. Mullol no ha descartat denunciar els fets, que ha qualificat d’”indignes” i “inacceptables”.
 

Abans d’entrar a la sala es va prendre la temperatura a tots els consellers. Foto: CCPJ

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació