Divendres, 19 d'abril de 2024
fibra òptica

El Govern anuncia que la fibra òptica també arribarà a la Vall Ferrera i la Vall de Cardós

La xarxa de la Generalitat passarà de connectar el 14% de la població del Pallars Sobirà al 90% gràcies a una inversió de 2,5 milions d’euros

Redacció 10 de juny de 2020 a les 17:58

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest matí les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Sort i Alt Àneu, on ha aprofitat per anunciar que a banda de connectar aquest tram, el Govern també aprofitarà per fer arribar la xarxa a la Vall Ferrera i la Vall de Cardós amb una inversió total de 2,5 milions d’euros. 

D’aquesta manera, entre aquest any i principis del pròxim, quedarà connectada quasi la totalitat de la comarca del Pallars Sobirà. “Amb les obres que estem fent actualment i les que farem a les altres dos valls, passarem de tenir el 14% de la població del Pallars connectada a la fibra òptica de la Generalitat al 90%”, ha assegurat.

Les obres a la Vall Ferrera i la Vall de Cardós es licitaran aquest 2020, segons Puigneró, que ha explicat que l’ampliació de la xarxa permetrà també connectar els petits nuclis de població amb solucions tecnològiques sense fil. “Pensem en tots els municipis del país, però no a tots hi podem fer arribar la fibra”, ha dit. El conseller proposa que “als nuclis de menys de 50 habitants” s’hi arribi “amb altres tecnologies” que ofereixin “prestacions similars a les que dona la fibra òptica”.

Els treballs en execució que ha visitat avui el conseller formen part del tram entre Sort i Alt Àneu, i amb una inversió d’1,3 milions d’euros quedaran connectats quatre municipis -Sort, la Guingueta d’Àneu, Esterri d’Àneu i Alt Àneu-, que se sumen als dos que ja ho estaven (Llavorsí i Rialp). Les obres també permetran connectar el polígon industrial Els Salacons del municipi de Sort.
 

El conseller Puigneró visitant les obres a l’altura de Llavorsí. Foto: Govern


Així doncs, segons les dades que ha facilitat el Govern, el Pallars Sobirà passarà de tenir 1.013 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 4.636 habitants, i a finals d’estiu, s’hauran estès 42 quilòmetres nous, que en total sumaran 90 quilòmetres de fibra a la comarca.

El conseller ha recordat la importància de les infraestructures digitals tant com a “antídot contra el despoblament de certs territoris” com pel seu paper dinamitzador de l’activitat econòmica de la zona. Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a diverses zones del territori amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats i la vertebració territorial. 


El desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis que a data d’avui gaudeixen de nivells baixos de cobertura de xarxes de nova generació. Així doncs, des del Govern s’està treballant amb els consells comarcals, ajuntaments i operadors locals perquè la darrera milla de fibra òptica acabi arribant a les llars dels diferents municipis connectats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació