Divendres, 26 d'abril de 2024
igualtat

Neix el «Col·lectiu Voliaina» de persones LGTBI+ del Pallars

L'entitat té com a objectiu donar suport a totes les persones del col·lectiu del Pallars i prepara un seguit d'actes reivindicatius pel 28 de juny

Redacció 9 de juny de 2020 a les 10:13
Imatge d'una manifestació del dia de l'Orgull LGTBI | Adrià Costa
Dissabte passat, un grup de persones lesbianes, gais, trans i bisexuals del Pallars va reunir-se a la Pobla de Segur per preparar una sèrie d'actes reivindicatius pel 28 de juny, dia per l'Alliberament LGTBI+. Des de l'inici de la reunió, però, va aflorar una inquietud compartida: la necessitat de fer xarxa i compartir espais d'activisme i socialització. 

Fruit d'aquesta inquietud es va decidir crear el Col·lectiu Voliaina, que té com a objectiu animar a totes les persones LGTBI+ del Pallars a fer com una voliaina: “trencar la crisàlide i viure amb llibertat la seva orientació sexual i identitat de gènere”. Per tal de dur-ho a terme, manifesten que cal que qualsevol persona del col·lectiu LGTBI+ de les comarques pallareses sàpiga que no està sola, alhora que proclamen que “al Pallars existim i resistim”.

Els propers passos del col·lectiu consistiran en una sèrie d'actes per donar-se a conèixer a les comarques pallareses, especialment amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. Per aquesta raó, el Col·lectiu Voliaina anima a totes les lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals del Pallars a sumar-se a la pròxima trobada, que tindrà lloc a la Sala Anna Maria Janer de la Pobla el dissabte 13 de juny, a les 18h. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació