Dissabte, 20 d'abril de 2024
pensions

La Marea Pensionista del Pallars recolza les protestes sanitàries i reivindica les residències públiques

Els pensionistes, que han reprès les concentracions, assenyalen que les retallades en sanitat han contribuït a l'augment de víctimes per coronavirus

Tomàs Garcia Espot 5 de juny de 2020 a les 10:44
Membres de la Marea Pensionista, aquesta setmana, a Tremp | Marea Pensionista del Pallars
La Marea Pensionista del Pallars ha anunciat que reprèn les concentracions davant l'Ajuntament de Tremp per defensar unes pensions justes, i que tindran lloc el primer dilluns de cada mes a les 11 del matí. En el mateix comunicat, l'organització ha aprofitat per recordar totes les persones que han perdut la vida durant la crisi de la Covid-19, especialment les dels companys de Marea Pensionista d'arreu de l'Estat. 


En aquest sentit, volen fer saber “que si bé aquest virus ens ha sorprès a tots, no és menys veritat que els efectes de les retallades en sanitat i investigació, juntament amb la privatització cada vegada més gran del servei de residències, feta pels governs neoliberals els darrers deu anys, han contribuït a l'increment de víctimes”, han assenyalat.

La delegació pallaresa de la Marea Pensionista també ha manifestat que dóna suport a totes les protestes del personal sanitari, com ara la demanda d'increment de sous, “congelats des del 2010”, així com la fi de la precarització dels llocs de treball de personal sanitari, l'increment de plantilles i l'accés ràpids als equips de protecció individual. 

Finalment, els pensionistes de les comarques pallareses reivindiquen un model de residències totalment públic, alhora que reclamen que les grans multinacionals “no puguin fer negoci amb la nostra gent gran”.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació