Dissabte, 27 d'abril de 2024
cultura

L'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà reinicia l'activitat presencial amb cita prèvia

Setze arxius més, entre els quals el del Pallars Sobirà, podran obrir al públic a partir del 8 de juny

Redacció 2 de juny de 2020 a les 09:54
Façana exterior de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà | ACPJ
L'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà va reprendre ahir l'activitat de cara al públic després de mesos tancat a causa de la pandèmia per la Covid-19. Arran d'un treball intern de preparació i adequació a les normatives i mesures sanitàries, l'Arxiu del Jussà, juntament amb 18 arxius més de Catalunya, ha tornat a habilitar el servei de consulta de documents, pel qual cal demanar cita prèvia. 

Pel que fa a l'Arxiu Comarcal del Sobirà, actualment està en fase de treball intern, preparant la instal·lació i actualitzant tots els protocols per poder atendre presencialment i amb totes les garanties de seguretat. Segons el Departament de Cultura, els 16 arxius que encara romanen tancats al públic, entre els quals el del Sobirà, podran reiniciar l'activitat presencial a partir del 8 de juny. 


Durant els mesos de confinament s'ha produit un augment significatiu d'usuaris del cercador de documents Arxius en Línia i del cercador de premsa digitalitzada, que han augmentat en un 108% i 310% respectivament. De fet, tots els arxius han estat oberts digitalment durant aquest període, oferint nous productes i serveis, com és el cas del del Jussà, que va impulsar la Primavera fotogràfica, una sèrie d'exposicions per omplir l'absència de festes populars a la comarca


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació