Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

​Els usuaris de la residència Verge de Ribera de la Pobla reben les primeres visites de familiars

Es tracta d'un centre verd que no ha patit cap cas de Covid-19

Redacció 27 de maig de 2020 a les 11:17
Un familiar parla amb la seva mare separats per dos metres de distància | ACN
Els usuaris de la residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur han començat a rebre les primeres visites dels familiars aquest dimarts després de rebre l'autorització del Departament de Salut. Sílvia Capella, directora de residència, ha explicat que ho han pogut fer perquè són una residència verda; això significa que no han registrat cap cas de Covid-19 en tot l’episodi i que estan lliures de coronavirus.

Les visites s'han organitzat per torns, de moment, al jardí del centre. A les 10h surten els usuaris del primer pis, a les 11h els del segon i a les 12h els del tercer, mentre que els familiars, que han de concertar cita prèvia, esperen al jardí. De moment el contacte físic haurà d'esperar i parlen separats per dos metres de distància.


Els usuaris de la residència s'han mostrat contents de poder rebre les primeres visites de familiars. L'Eugeni Vidal ha comentat que li agradaria més poder tocar, abraçar o parlar més a prop amb els seus nebots però que mentre no pugui ser, ja es conforma en parlar des de la distància. La majoria d'usuaris són molt conscients de la situació de pandèmia que viu el país i prefereixen mantenir aquestes mesures de seguretat per evitar contagis.
 

Usuaris de la residència Verge de Ribera de la Pobla passejant pel jardí del centre. Foto: ACN


Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur, ha dit que per poder fer les visites a l'interior del centre han d'habilitar un espai i fer unes petites reformes que esperen poder començar pròximament. Mentrestant, tant residents com familiars han valorat molt satisfactòriament aquesta mesura.

A més de les mesures de seguretat com portar mascareta i els dos metres de distanciament físic, els familiars han d'omplir un formulari acreditant que no tenen cap símptoma de coronavirus com febre, tos o mal de cap, entre altres qüestions. Capella ha recordat que ara com ara la residència poblatana està lliure de Covid-19 donat que fa uns dies van fer les proves als usuaris i als treballadors i tots van donar negatiu.


La residència de la Pobla ha pogut començar a rebre visites de familiars en trobar-se a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, ja en fase 2 de la desescalada. Es preveu que de manera progressiva la resta de residències de l'Alt Pirineu vagin obrint els centres a visites de familiars, prèvia autorització de Salut. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació