Dijous, 25 d'abril de 2024
desconfinament

Canvis en la fase 2: es permet l'esport en grup i sortir a passejar en grups de fins a 15 persones

El BOE també accepta la possibilitat de fer turisme “actiu” a la naturalesa amb grups de fins a 20 persones i l’obertura de parcs naturals amb un 20% de l’aforament

Redacció 24 de maig de 2020 a les 09:25
Ciclistes i corredors podran tornar a sortir en grup a partir de dilluns | UC Tremp
El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicat aquest dissabte ha incorporat noves modificacions en les fases 1 i 2 de la desescalada que entraran en vigor a partir de dilluns. Pel que fa a la fase 2, que és la que tindrem al Pallars a partir de dilluns, la principal novetat és que es permetrà passejar en grups de fins a 15 persones. D'aquesta manera, el govern espanyol posa fi a l'obligatorietat de realitzar esport de forma individual.


Aquesta modificació es fa explicita en el següent apartat on es fa referència a les "mesures de flexibilització" per aquells desplaçaments que afecten a la població infantil i la pràctica de l'activitat física no professional. Així, s'exposa que "no seran d'aplicació als desplaçaments de la població infantil i a la pràctica de l'activitat física no professional les limitacions respectivament previstes als articles 3.1 de l'Ordre SND/370/2020, del 25 d'abril, i 2.3 de l'Ordre SND/380/2020, del 30 d'abril, havent-se de subjectar la pràctica d'aquestes activitats segons l'establert a l'artícle 7.2 de la present ordre". 

D'aquesta manera si es consulta aquest article de l'ordre del 9 de maig, es pot llegir com mentre es respectin les distàncies de seguretat, els grups poden ser de com a màxim 10 persones en fase 1 i 15 en fase 2.

Més novetats a la fase 2: educació, platges i turisme

El BOE també publica novetats en educació en la segona fase. Els territoris podran decidir reprendre les classes presencials no universitàries de tots els cursos, i no només les dels darrers cicles, com s'havia previst. Així doncs, el govern espanyol dona llibertat a les comunitats per decidir com i quan tornar a les aules, tot i que demana seguir prioritzant l'educació a distància. També es permetrà l’obertura dels centres d’educació especial, on l’assistència de l’alumnat serà voluntària.

De la mateixa manera, també es permetrà aixecar la persiana d'altres centres educatius com acadèmies o autoescoles. Ho hauran de fer amb només un terç de l'aforament i, en el cas de les autoescoles, amb una desinfecció molt acurada dels vehicles.

Pel que fa a les platges, el BOE deixa en mans dels ajuntaments la decisió de com obrir-les i controlar-les. S'hauran d'establir perímetres de 4 metres quadrats per cada banyista i s'hi podrà anar en grups de màxim 15 persones, sempre que es mantinguin les distàncies entre elles. A més, es podran fer servir dutxes i vestuaris d'un en un (excepte en els casos de persones dependents).


Per últim, com a novetat, el BOE accepta la possibilitat de fer turisme “actiu” a la naturalesa amb grups de fins a 20 persones i l’obertura de parcs naturals amb un 20% de l’aforament.

Turisme estranger a partir del juliol

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha aprofitat la compareixença de cada dissabte per anunciar dos mesures destinades a la reactivació del sector turístic. La primera es basa en reclamar als establiments que es preparin en els "propers dies" per començar a preparar la campanya d'estiu, i la segona té el seu pilar en el fet que, a partir del mes de juliol, ja es podran tornar a acollir turistes estrangers. Unes mesures, ha dit, que s’aniran concretant al llarg dels propers dies.
 

BOE del 23 de maig by naciodigital on Scribd



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació