Dissabte, 20 d'abril de 2024
falles

Suspesa la baixada de falles d’Alins pel coronavirus

L’Associació Cultural i de Fallaires realitzarà un acte simbòlic a nivell local per “no deixar apagar la flama”

Redacció 20 de maig de 2020 a les 11:09
Imatge dels fallaires d'Alins, l’any passat, al Botanal | Falles d'Alins
L’Associació Cultural i de Fallaires d’Alins ha decidit suspendre tot acte festiu derivat de la baixada de falles d’aquest any, prevista per la nit de Sant Joan, donada la situació generada per l’afectació de la Covid-19 i seguint les instruccions del Departament de Cultura i de l’Ajuntament d’Alins. Ho han anunciat en un comunicat, en el qual indiquen que es farà un acte simbòlic “a nivell local” per “no deixar apagar la flama”. 

Els fallaires han reconegut que els “dol en l’ànima” haver de prendre aquesta decisió, però que aquesta és una resposta “adequada” a la “situació excepcional” que es viu arreu del país. Finalment, l’associació de fallaires ha animat els veïns a seguir “valents, responsables i optimistes” per aconseguir que les falles de 2021 siguin “memorables i màgiques”. 

La resta de falles, a l'expectativa

Les falles d’Alins són les primeres que anuncien explícitament la cancel·lació de la baixada. A Isil, per exemple, s’ha anunciat la suspensió de tots els actes festius de la festa major, tot i que mantenen la porta oberta a celebrar una baixada “diferent als anys anteriors”, sempre que la situació ho permeti. Un posicionament en la línia del model únic acordat per 22 associacions fallaires del Pirineu.

Les primeres falles que se celebrem al Pallars són les de la Pobla de Segur, on encara no hi ha hagut un pronunciament oficial al respecte. Les falles de la localitat poblatana se celebren la nit del 17 de juny en honor a la Verge de Ribera.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació