Dissabte, 27 d'abril de 2024
escultura

Esterri d’Àneu impulsa un circuit d’escultura viva a les soques dels arbres

L’ajuntament realitza una tala d’aquells arbres que suposen un “risc elevat” per a la població però en manté a mitja altura per esculpir-ne elements significatius de les Valls d'Àneu

Jordi Ubach Llorens 20 de maig de 2020 a les 09:45
Personal de la brigada retirant un dels arbres de grans dimensions | Ajuntament d’Esterri d'Àneu
L’Ajuntament d’Esterri d’Àneu està realitzant una tala d'arbres al municipi pel “risc elevat” que suposen per a la població, ja que la gran majoria són de grans dimensions i es troben en llocs cèntrics i freqüentats, com el consultori mèdic, la guarderia, el poliesportiu o la residència de gent gran. Molts d'aquests arbres, a més, estan plantats molt junts i això impedeix que puguin créixer en bones condicions. D’altres ocasionen danys, amb les seves arrels, als fonaments i les xarxes d’aigua i de gas.

En total son uns 25 arbres amb soques d'entre 60 i 90 centímetres de diàmetre i alguns amb altures de fins a 30 metres. Segons ha anunciat l’ajuntament, els arbres que s’arrenquin per complet es replantaran amb espècies autòctones que s’adaptin bé al territori. A més, es respectarà el seu espai perquè puguin créixer amb garanties i es controlarà el seu volum perquè no puguin ocasionar danys.

Circuit d’escultura viva

El consistori, no obstant, ha decidit deixar uns quants arbres a mitja altura. Amb ells, l'ajuntament construirà un circuit d’escultura viva on es representarà, esculpits a la soca de l’arbre, elements significatius de les Valls d’Àneu. Per aquest motiu, el consistori ja està buscant escultors professionals que puguin crear al detall tot allò que representa el municipi per tal de seguir donant vida a aquests arbres històrics.

L’alcalde d’Esterri d’Àneu, Pere Ticó, ha explicat que aquesta iniciativa servirà per potenciar turísticament el territori representant en fusta elements com la fauna, la flora, la gastronomia o la cultura. 
 

Imatge d’arxiu d'una escultura similar a les que es crearan a Esterri. Foto: Cedida

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació