Divendres, 26 d'abril de 2024
ajuntament de la pobla de segur

La Pobla de Segur aprova un pressupost de 5’4 milions d'euros

Ha estat en la primera sessió telemàtica de la història del municipi, que s’ha pogut seguir també per primer cop pel canal municipal de Youtube

Jordi Ubach Llorens 21 de maig de 2020 a les 11:29

L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha aprovat el pressupost per aquest any 2020. Els comptes, que es van aprovar durant la sessió plenària del passat divendres amb els set vots a favor d’ERC, el suport del regidor de Junts per la Pobla i els tres vots en contra del PSC, s’enfilen als 5,4 milions d’euros. Un import que inclou una partida d’1,5 milions d’euros que pertanyen a la residència de gent gran Verge de Ribera.

Segons ha assenyalat l’alcalde, Marc Baró, del nou pressupost destaca l’impuls de dos plans, el de foment del turisme i el pla de barris. El primer inclou la segona fase de l’adequació de l’entorn de Casa Mauri i el parc Alcalde Boixareu, per la qual s’hi han destinat 309.000 euros. També en forma part la millora del voltant de l’hangar de l’estació de tren, edifici cedit recentment per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Pel que fa al pla de barris, hi ha reservada una partida de 281.000 euros per a l’adequació i enjardinament de l’entorn del poliesportiu i l’inici del parc dels Raiers. Destaca també la construcció d’un ascensor exterior a la plaça de la Pedrera, que salvarà el desnivell de la pujada de les Esgrases, per la qual s’hi destinen 110.000 euros. També destaca la senyalització i l’enllumenat de la mateixa plaça de la Pedrera, per 20.000 euros.

Els comptes també preveuen 20.000 euros pel pla de seguretat viària, que vol dotar el municipi d'una bona circulació, així com una inversió de 10.000 euros per adequar la vorera del pont del Flamisell. El consistori poblatà seguirà també donant suport a les entitats del municipi amb una partida total de 21.000 euros.

El grup municipal del PSC, a l’oposició, ha qualificat el pressupost de “poc adequat” ja que considera “molt minsa” la partida de 10.000 euros destinada per pal·liar els efectes de la Covid-19 al municipi. Els socialistes creuen que el pressupost surt amb “manques importants” i que no té en compte la “situació actual”, mentre demanen un “major realisme” a l’equip de govern.


Plus per a tots els treballadors municipals

Durant el ple, els regidors van acordar que l’import de totes les partides destinades als plens de l’ajuntament es destinaran a la creació d’un plus per a tots els treballadors municipals que han estat en actiu i en primera línia durant la pandèmia del coronavirus. A la mateixa moció es demana als beneficiaris que destinin aquests diners al comerç local.

Finalment, també es va aprovar un conveni entre l’ajuntament i el Consell Comarcal del Pallars Jussà per la prestació del servei d'assistència tècnica. L’acord consisteix en la cessió per part del consell comarcal de les funcions d'un d’arquitecte, figura que serà compartida amb tres ajuntaments més: els de Conca de Dalt, Salàs de Pallars i Castell de Mur.

Primer ple en directe

La del passat divendres ha estat la primera sessió telemàtica de la història del municipi, que es va poder seguir també per primer cop mitjançant el canal municipal de Youtube, en compliment de totes les mesures de seguretat adoptades per la pandèmia de la Covid-19. Sort va ser, també la setmana passada, el primer ajuntament pallarès en fer una sessió plenària telemàtica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació