Divendres, 19 d'abril de 2024
desconfinament

Salut demana que el Pallars passi a la fase 2 dilluns que ve

La Generalitat demana que el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu avancin un esglaó més en el desconfinament

Redacció 19 de maig de 2020 a les 08:44
La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la gestió de la crisi sanitària | Albert Alemany
El Departament de Salut ha traslladat al govern espanyol la petició perquè les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre avancin a la fase 2 de desconfinament a partir del proper dilluns, 25 de maig. El Govern ha fet efectiva, d’aquesta manera, la intenció d’avançar en el desconfinament en aquestes tres regions sanitàries, tal com va informar dissabte Pallars Digital.


La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha tancat la porta a demanar que alguna de les fases previstes sigui més curta d'allò estipulat en un principi -un mínim de 14 dies- si es considera que hi ha les condicions idònies. “Tenim la potestat de poder-ho proposar i per tant ens pertoca decidir”, ha dit la consellera tot recordant que és el Govern el qui coneix el territori i està més assabentat de l'evolució de la pandèmia arreu de Catalunya. 


Si el Ministeri de Sanitat accepta que aquestes tres regions passin a la fase 2, els restaurants podran obrir amb servei de taula i les grans superfícies comercials podran obrir les seves portes permetent un aforament del 40%. També entrarien en funcionament els cinemes, teatres i auditoris, limitats a un terç de l’aforament, i s’ampliaran les trobades a grups de fins a 15 persones.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació